Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

USA: stát Florida

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Florida“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Florida.

Na Floridu za aligátory, krásnou přírodou i zábavou

Na Floridu za aligátory, krásnou přírodou i zábavou

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - Jeden náš poslanec kdysi komentoval nákup bytu bývalého premiéra v Miami slovy, že na Floridě je „jenom smrad, důchodci a krokodýli“. Vypadá to, že pan poslanec na Floridě nikdy nebyl. My jsme během naší cesty viděli nádherné přírodní scenérie, vyhlášené pláže i zábavní parky, odpalovací rampu pro raketoplány i nejjižnější místo spojených států. A skoro všude to vonělo …

celý článek

 

Podmořský svět ve floridském akváriu v Tampě

Podmořský svět ve floridském akváriu v Tampě

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - Při naší dovolené na Floridě mě vedle Národního parku Everglades a města Miami nejvíce zaujalo podmořské akvárium v Tampě. Bez ploutví, brýlí a masky si tu každý může z blízka prohlédnout krásy podmořského světa. V obrovských akváriích zde mezi korály žijí žraloci, rejnoci, mořské želvy, murény, mořští koníci, medůzy a další mořští živočichové.

celý článek

 

Muzeum našlapaných aut na Floridě

Muzeum našlapaných aut na Floridě

Severozápadně od floridského města Fort Myers se v městečku Punta Gorda nachází unikátní muzeum – Muscle Car City – do češtiny snad přeložitelné jako Město našlapaných aut. Majitelem muzea i celé sbírky automobilů je jediný člověk, Rick Treworgy, který si v roce 1965 koupil svůj první Chevrolet a zároveň první exponát do kolekce dnes čítající přes 200 aut značek Chevrolet, Pontiac a Oldsmobile.

celý článek

 

Kennedy Space Center

Kennedy Space Center

Asi na půl cesty mezi floridskými městy Miami a Jacksonville se na mysu Canaveral rozkládá Kennedyho vesmírné středisko a odpalovací základna nazývaná Cape Canaveral Air Force Station. Tento kosmodrom je oblíbeným cílem turistů, má proto vlastní centrum pro návštěvníky a protínají ho veřejné turistické trasy.

celý článek

 

St. Augustine – vzpomínka na koloniální minulost

St. Augustine – vzpomínka na koloniální minulost

Na severovýchodním pobřeží Floridy se nachází městečko St. Augustine (Svatý Augustýn), které je nejstarším městem ve Spojených státech amerických. Jeho historie sahá až do roku 1565, kdy bylo založeno Španěly a nezapře tedy své evropské kořeny.

celý článek

 

Key West – téměř český Karibik

Key West – téměř český Karibik

Na jihovýchodním konci souostroví Florida Keys se nachází ostrov Key West, který je nejjižnějším místem kontinentálních Spojených států. Pokud zavítáte na toto jedinečné místo, budete jeho krásou jistě naprosto okouzleni, stejně tak jako byl v minulosti i spisovatel Ernest Hemingway.

celý článek

 
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko