Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Muzeum našlapaných aut na Floridě

Severozápadně od floridského města Fort Myers se v městečku Punta Gorda nachází unikátní muzeum – Muscle Car City – do češtiny snad přeložitelné jako Město našlapaných aut. Majitelem muzea i celé sbírky automobilů je jediný člověk, Rick Treworgy, který si v roce 1965 koupil svůj první Chevrolet a zároveň první exponát do kolekce dnes čítající přes 200 aut značek Chevrolet, Pontiac a Oldsmobile.

Kdo je Rick Treworgy?
Na muži, který stoji v pozadí celého muzea, není vcelku nic zvláštního. Jako každého kluka ho zajímala auta a přitahovala vůně benzínu. Ve svých šestnácti letech, kdy dle amerických zákonů mohl začít legálně řídit automobil, si pořídil svůj první vůz. Deset starý Chevy ovšem nebyla žádná rachotina. Z ekonomické nutnosti koupit starší a ne nové auto se postupem času stala vášeň a Rick začal nakupovat, prodávat a hlavně opravovat a renovovat starší auta z jeho oblíbené stáje General Motors. Z této záliby už byl jen krůček ke sběratelství a za téměř 40 let se Rick Treworgy propracoval ke sbírce více než 200 automobilů, převážně značky Chevrolet z padesátých, šestých a sedmdesátých let.

Vznik Muscle Car City
Každý sběratel se rád se svou sbírkou pochlubí, a tak vznikla myšlenka na vytvoření Muscle Car City. Rick koupil od řetězce supermarketů Wal-mart opuštěný obchod na ulici Tamiami Trail a začal budovat. Na ploše 9 000 metrů čtverečních dnes můžeme vidět více než 200 pojízdních aut v perfektním stavu. I naprostého laika zaujme kolekce Chevroletů Corvette vyrobených od roku 1954 až do roku 1975 a několik kousků z let 1975 až 2006. Dále jsou zde k vidění vozy Chevrolet Camaro, Chevelle, El Camino, Pontiac GT, Oldsmobile a další. Po výstavní ploše se neustále pohybují zaměstnanci muzea, na které se můžete obrátit s jakýmkoliv dotazem a dostanete velmi fundovanou odpověď.

Muscle Car City není pouze výstavním prostorem. Fanoušci veteránů a aut obecně si zde mohou koupit nejrůznější upomínkové předměty a suvenýry, modely aut, trička, čepice, kalendáře, plakáty, světelné reklamy, hodiny a podobně. Čas od času se v nabídce objevují i auta – veteráni ve skvělé kondici a na české poměry za neuvěřitelně příznivé ceny.

Snad žádná americká atrakce se neobejde bez občerstvení. Zdejší retrorestaurace je ve stylu 60-tých let a připomíná Zlatá šedesátá nejen svým interiérem, ale také nabídkou jídel a nápojů. K dostání je zde pochopitelně americká klasika v podobě sendvičů, burgerů, omelet i sušenek.

Pokud budete mít cestu kolem, nenechejte si tuto zastávku ujít. Vstup vás bude stát 12,50 USD, děti do 12-ti let mají prohlídku zdarma.

Stránky muzea http://www.musclecarcity.net/

Předchozí články z USA:
Kennedy Space Center
New York - Guggenheimovo museum
Museum of the City of New York
MoMA – Museum of Modern Art
Botanická zahrada v New York

Článek byl zobrazen 12 090 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko