Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

USA: New York City

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „New York City“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: New York City.

Rockefeller Center – město uprostřed města

Rockefeller Center – město uprostřed města

V samotném centru Manhattanu se na ploše 22 akrů rozkládá Rockefeller Center – soustava 19 obchodních budov, které tvoří největší privátně vlastněný komplex svého druhu na světě. V roce 1987 byl vyhlášen Národní historickou památkou.

celý článek

 

Morgan Library – vášeň nejbohatšího Američana

Morgan Library – vášeň nejbohatšího Američana

V roce 2006 byla po třech letech oprav znovu otevřena proslulá newyorská knihovna Morgan Library, která uchovává řadu vzácných knih, ale také rukopisy, sochy, notové zápisy, malby a kresby starých mistrů. Najdete ji ve čtvrti Murray Hill na americkém Manhattanu.

celý článek

 

Dějiny New Yorku aneb jak vznikalo hlavní město světa

Dějiny New Yorku aneb jak vznikalo hlavní město světa

Jedno z největších a nejlidnatějších měst na území Spojených států amerických nemá sice tak bohatou historii jako mnohá evropská velkoměsta, přesto jsou jeho dějiny velmi zajímavé. V roce 2009 oslavilo město New York stojedenácté jubileum svého založení.

celý článek

 

Times Square - neonové srdce New Yorku

Times Square - neonové srdce New Yorku

Kdo nenavštívil Times Square, jako by nebyl v New Yorku! I takovou důležitost přisuzují mnozí Neworčané, ale také turisté snad nejznámějšímu náměstí této metropole. Je to totiž místo, na němž zůstanete ohromeně stát s otevřenou pusou a budete sledovat cvrkot kolem sebe.

celý článek

 

Empire State Building – královna New Yorku

Empire State Building – královna New Yorku

Ať už se pohybujete v kterékoliv části New Yorku, odevšad se vám naskýtá výhled na nepřehlédnutelnou dominantu města – budovu Empire State Building. Ta se po pádu budov komplexu World Trade Center po 29 letech stala opět nejvyšší budovou New Yorku.

celý článek

 

Manhattan

Manhattan

Manhattan, ekonomické, administrativní i kulturní centrum New Yorku, je doslova městem mnoha tváří a pestrobarevnou směsicí různých národností i zájmových skupin. Snad právě proto si získá srdce každého, kdo ho alespoň jednou navštívil. Uvidíte, že ani vy nebudete výjimkou.

celý článek

 

New York – město mrakodrapů

New York – město mrakodrapů

Po mnoho desítek let se New York těšil z prvenství v pomyslném klání o nejvyšší budovu světa. Ačkoliv dnes jej překonala řada dalších měst po celém světě, mrakodrapy k němu dodnes neodmyslitelně patří a staly se jeho určitým symbolem.

celý článek

 

Týden v New Yorku

Týden v New Yorku

Pobyt ve městě mrakodrapů závratných výšek, tisícovek žlutých taxíků a neustálého ruchu, houkajících sirén a přeplněných ulic jsme naplánovali na druhou polovinu dubna. V New Yorku, který ve stejných dnech přijel z Evropy pozdravit i papež, právě vypuklo slunečné jaro.

celý článek

 

Central Park v New Yorku - oáza mezi mrakodrapy

Central Park v New Yorku - oáza mezi mrakodrapy

Kus zeleně urpostřed velkoměsta, to je na první pohled Central Park v New Yorku. Ve skutečnosti je ale toto proslulé místo rájem odpočinku většiny Newyorčanů.

celý článek

 
1 2 3
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko