Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

USA: New York City

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „New York City“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: New York City.

New York - Federal Hall

New York - Federal Hall

V samém srdci nejrušnější finančnické čtvrti na světě známé jako Wall Street najdeme budovu Federall Hall, která měla v dějinách Ameriky poměrně významnou úlohu. Právě zde složil George Washington v roce 1789 první prezidentskou přísahu americkému lidu.

celý článek

 

New York - Fifth Avenue

New York - Fifth Avenue

Centrem newyorského Manhattanu prochází ulice Fifth Avenue (česky Pátá Avenue), která je považována za nejdražší obchodní zónu na světě. Již v minulosti byla symbolem bohatství a oblast kolem ní zase vyhledávanou milionářskou čtvrtí s honosnými rezidencemi.

celý článek

 

Chelsea - architektonická perla New Yorku

Chelsea - architektonická perla New Yorku

I v přelidněném Manhattanu je možné nalézt místa, kde se budete cítit, jako byste se vrátili zpět v čase. Jedním z takových míst je i městská čtvrť Chelsea, kde naleznete klid a mír v jednom z mnoha místních parků a můžete zavzpomínat na tzv. starý New York.

celý článek

 

Broadway – chlouba amerického divadelnictví

Broadway – chlouba amerického divadelnictví

Jednou z nejstarších avenue protínající New York je Broadway, která se proslavila zejména velkým počtem muzikálových a činoherních divadel. Vznikla v dobách, kdy se město ještě jmenovalo Nový Amsterodam, na místě bývalé indiánské stezky Wickquasgeck.

celý článek

 

Coney Island

Coney Island

V nejjižnější části newyorské čtvrti Brooklyn se rozkládá poloostrov Coney Island, který byl dříve ostrovem – odtud také jeho název. Proslul zejména díky legendárnímu zábavnímu parku, jehož popularita dosáhla vrcholu počátkem 20. století.

celý článek

 

Cloisters museum – na dosah středověku

Cloisters museum – na dosah středověku

Na vyvýšeném severním konci Manhattanu je v prostorách středověkého kláštera umístěno Cloisters Museum, které ukrývá díla středověkého umění. Samotný klášter se rozkládá v newyorském Fort Tryon Parku, ze kterého se lidem naskýtá skvělý výhled na klikatící se řeku Hudson.

celý článek

 

Milionářská sídla a celebrity, to je Long Island

Milionářská sídla a celebrity, to je Long Island

Jen co by kamenem dohodil se nedaleko Manhattanu v délce asi 200 km táhne ostrov Long Island, který je se svými 7 a půl miliony obyvatel nejlidnatějším ostrovem v celých Spojených státech amerických. S rozlohou 3 567 km² je pak také největším ostrovem kontinentálních států USA.

celý článek

 

The Villages – kde žijí zbohatlíci

The Villages – kde žijí zbohatlíci

Newyorské čtvrti Greenwich Village a East Village byly v minulosti rájem volnomyšlenkářů, umělců, básníků, spisovatelů, rebelů a bohémů. V současnosti jsou přitažlivé nejen pro turisty, ale také pro obyčejné Newyorčany, kteří obdivují zdejší pestrost možnosti vyžití.

celý článek

 

New York - Bronx Zoo

New York - Bronx Zoo

Častým cílem návštěvníků New Yorku, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od betonové džungle velkoměsta, se stává zoo v městské čtvrti Bronx. Právě zde si mohou lidé připadat jako v džungli opravdové a mají možnost pozorovat zvířata v jejich přirozeném prostředí.

celý článek

 

Chrysler Building - až do nebes…

Chrysler Building - až do nebes…

Opravdu nepřehlédnutelnou dominantou Manhattanu je mrakodrap Chrysler Building tyčící se do výšky 320 metrů. Jako první mrakodrap na světě tak překročil výšku slavné Eiffelovy věže a stal se odrazem slávy amerického automobilového průmyslu.

celý článek

 

Chinatown & Little Italy – trochu jiná Amerika

Chinatown & Little Italy – trochu jiná Amerika

New York je městem, kde se setkáte snad se všemi kulturami a národnostmi světa a s nimi spojenými tradicemi, zvyky i kuchyněmi. Díky jeho gigantické rozloze se do něj všechna tato obrovská pestrost, jež je dána značným přílivem imigrantů v minulosti, bez problémů vejde.

celý článek

 

New York - City Hall a okolí

New York - City Hall a okolí

V oblasti dolního Manhattanu se nachází dominantní budova radnice City Hall, která se v minulosti stala místem mnoha oslav a demonstrací. I když nepatříte mezi znalce New Yorku, její budovu ozdobenou mohutnou kopulí nemůžete přehlédnout.

celý článek

 
1 2 3
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko