Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

Anchorage – velkoměsto v srdci Aljašky

Anchorage – velkoměsto v srdci Aljašky

Stoleté výročí svého založení slaví letos město Anchorage, které je se svými přibližně 300 tisíci obyvateli největším městem Aljašky. Přestože tedy nemůže nabídnout žádné historické památky, ani bohatou historii, je velkým turistickým lákadlem. Může za to jeho poloha uprostřed aljašské divočiny i fakt, že bývá dějištěm mnoha sportovních soutěží a festivalů.

celý článek

 

Hearst Castle - nablýskané hřiště

Hearst Castle - nablýskané hřiště

Pokud chcete vidět jeden z nejokázalejších a nejextravagantnějších domů na světě, vydejte se do jižní Kalifornie, do městečka San Simeon, nad nímž se na kopci tyčí Hearst Castle. Toto sídlo s muzeem a třemi domy pro hosty nechal postavit mediální magnát William Randolph Hearst. Dnes se řadí k největším turistickým atrakcím v tomto americkém státě.

celý článek

 

San Francisco - nejoblíbenější město západního pobřeží

San Francisco - nejoblíbenější město západního pobřeží

San Francisco je považováno za jedno z nejpůvabnějších měst západního pobřeží Spojených států. Byť svou velikostí a významem nedosahuje takového postavení jako New York, Los Angeles či další velkoměsta, na žebříčku turistické popularity se zcela suveréně drží na čelních místech.

celý článek

 

Beverly Hills – domy filmových hvězd

Beverly Hills – domy filmových hvězd

Beverly Hills situované v západní části kalifornského města Los Angeles, je již po mnoho let oblíbenou a vyhledávanou čtvrtí lidí ze showbyznysu. Zdejšími obyvateli jsou převážně filmové hvězdy, celebrity a lidé působící v zábavním průmyslu, kteří zde vystavují na odiv své bohatství. Jejich honosné příbytky jsou odrazem životního úspěchu každého z nich.

celý článek

 

Mono Lake – Mrtvé moře Kalifornie

Mono Lake – Mrtvé moře Kalifornie

Na severu Kalifornie, poblíž východního okraje Yosemitského národního parku, se na ploše 155 čtverečních kilometrů rozkládá jedno z nejbizarněji vypadajících míst ve Spojených státech a jedno z nejstarších jezer na světě, Mono Lake. Tato jedinečná vodní nádrž je údajně stará více jak 760 000 let.

celý článek

 

Za studenty do Berkeley

Za studenty do Berkeley

V okolí kalifornského San Francisca se nachází spousta zajímavých míst k navštívení. Jedním z nich je například univerzitní městečko Berkeley situované v Sanfranciské zátoce, za mostem Bay Bridge. Má asi 105 tisíc obyvatel, ukrývá univerzitu i jaderné výzkumné ústavy.

celý článek

 

San Diego – město zábavy

San Diego – město zábavy

Přímořské město San Diego se rozkládá na jihozápadním okraji Kalifornie, nedaleko hranic s Mexikem. Jde o rychle se rozvíjející město s nablýskanými mrakodrapy, které si své renomé získává rovněž díky mnoha muzeím a uměleckým scénám. San Diego láká turisty z celého světa také příjemným počasím, které zde panuje během celého roku.

celý článek

 

Mohavská poušť - země pistolníků a mimozemšťanů

Mohavská poušť - země pistolníků a mimozemšťanů

Nad pustou krajinou se tetelí horký vzduch a je úplné bezvětří, takže kdyby tady rostl nějaký strom, ani lístek by se nepohnul. Místo stromů jsou však k vidění jen kaktusy a stromovité sukulenty. K malé vesnici s dřevěnými domky se z dálky blíží jezdec na koni...

celý článek

 

Aljaška – Velká země

Aljaška – Velká země

Aljaška je největším a nejsevernějším státem Spojených států amerických a zároveň jedním z nejméně obydlených. Nacházejí se zde největší pevninské ledovce i nejvyšší hora Severní Ameriky. Je místem nevyzpytatelné, kruté, ale přitom nádherné a nedotčené přírody, proto láká k návštěvě dobrodruhy z celého světa, kteří chtějí vyzkoušet hranice svých možností.

celý článek

 

Grand Canyon patří k nejstarším národním parkům USA

Grand Canyon patří k nejstarším národním parkům USA

Pestrobarevné skály Grand Canyonu zná dnes už snad každý. Jen málokdo však ví, že zdejší oblast byla vyhlášena národním parkem již v roce 1919 a řadí se tak vůbec k nejstarším národním parkům Spojených států.

celý článek

 

Bryceův kaňon - nekaňon…

Bryceův kaňon - nekaňon…

Když se něčemu říká hora nebo údolí, čekali bychom, že to opravdu hora nebo údolí bude. Ale nemusí to tak vždycky být. Příkladem může být Národní park Bryceův kaňon v jihozápadním cípu Utahu. I když má slovo „kaňon“ přímo v názvu, není to kaňon.

celý článek

 

El Paso – za hranicí čeká smrt

El Paso – za hranicí čeká smrt

Na jihozápadě Spojených států amerických se ve státě Texas rozkládá město El Paso, které je sídlem El Paso County. Až do 1. světové války bylo El Paso městem hazardu a prostituce, dnes je kvůli pašování drog ze sousedního Mexika a vysoké kriminalitě pod přísnou kontrolou policie. Není proto městem, kam by se hrnuly davy turistů, možná tak vyznavači adrenalinových zážitků.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko