Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

Kalifornská univerzita UCLA

Kalifornská univerzita UCLA

V kalifornském Beverly Hills se v části zvané Westwood Village nachází University of California Los Angeles, zkráceně UCLA, která se pyšní prvotřídním renomé. Její součástí je řada kateder a fakult, ale také uznávaná UCLA Hospital.

celý článek

 

Totálně pohodové New Orleans

Totálně pohodové New Orleans

Na jihovýchodě Louisiany se rozkládá New Orleans – město proslavené jazzem, který se ulicemi line jak ve dne, tak i v noci. Přestože v roce 2005 utrpělo těžkou ránu v podobě ničivého hurikánu Katrina, je i dnešní New Orleans plné nádherné francouzské architektury, honosných kostelů a návštěvníky láká na skvělé jídlo i pestrý noční život.

celý článek

 

Petersen Automotive Museum - stylové muzeum aut v Los Angeles

Petersen Automotive Museum - stylové muzeum aut v Los Angeles

Skutečným zážitkem pro milovníky historických i moderních automobilů a dalších vozítek všeho druhu bude návštěva Petersen Automotive Musea v kalifornském Los Angeles. Dokumentuje totiž vývoj automobilové kultury ve Spojených státech amerických.

celý článek

 

Salt Lake City – země zaslíbená

Salt Lake City – země zaslíbená

U jihovýchodních břehů Velkého Solného jezera se rozkládá hlavní a největší město amerického státu Utah, Salt Lake City. Bylo založeno v polovině 19. století mormonským prorokem Brighamem Youngem, který sem, co do země zaslíbené, přivedl svou náboženskou komunitu. Dodnes je tak Salt Lake City centrálou mormonské církve.

celý článek

 

Buffalo – bizoni u Niagarských vodopádů

Buffalo – bizoni u Niagarských vodopádů

Na východním břehu Erijského jezera se rozkládá město Buffalo, které je druhým největším městem a nejlidnatějším amerického státu New York. Pro návštěvníka je zajímavé nejen samotné město, ale také jeho okolí – vždyť pouhých 27 kilometrů od něj se nachází jedna z největších přírodních zajímavostí Ameriky – Niagarské vodopády.

celý článek

 

Baltimore – za historickými loděmi i jednou z nejvyšších budov světa

Baltimore – za historickými loděmi i jednou z nejvyšších budov světa

Na východě USA se nachází Baltimore, který je hlavním a největším městem státu Maryland. Město bylo pojmenováno po Lordu Baltimorovi, který byl členem irského parlamentu. Dnes je toto dvacáté nejlidnatější město Spojených států strategickým i kulturním centrem Marylandu a ukrývá spoustu turistických lákadel.

celý článek

 

Golden Gate Bridge – projděte Zlatou bránou

Golden Gate Bridge – projděte Zlatou bránou

Na západním pobřeží Spojených států amerických se rozkládá jedno z nejpřitažlivějších měst světa – San Francisco. To ukrývá spoustu turisticky přitažlivých lokalit, staveb a památek. Bezesporu největší atrakcí a symbolem města je však slavný visutý most Golden Gate Bridge.

celý článek

 

Ocean Cay – soukromý ostrov pro výletní plavby MSC CRUISES

Ocean Cay – soukromý ostrov pro výletní  plavby MSC CRUISES

Pod tímto názvem se skrývá nový soukromý ostrov MSC Cruises v Karibiku. Tento ostrov je součástí řetězce ostrovů Bimini na Západních Bahamách, poblíž Miami a Východního pobřeží Floridy.

celý článek

 

Knott´s Berry Farm and Soak City - kalifornský zábavní park

Knott´s Berry Farm and Soak City - kalifornský zábavní park

Tematický park Knott's Berry Farm je situovaný v Buena Parku v jihokalifornském Orange County, což je zhruba půl hodiny cesty autem z centra Los Angeles. Jde o první zábavní park v USA, který se pyšní více jak 165 různými atrakcemi, nutno podotknout, že některé z atrakcí jsou jen pro silnější povahy.

celý článek

 

Calistoga - lázeňské město v Kalifornii

Calistoga - lázeňské město v Kalifornii

V severní Kalifornii se v kraji zvaném Napa Valley rozkládá městečko Calistoga známé především svými regeneračními bahenními lázněmi, obrovskými gejzíry a horkými koupelemi v minerální vodě. Toto lázeňské městečko založil v polovině 19. století milionář Sam Brannan.

celý článek

 

Chystáte se za oceán? Pořiďte si kvalitní cestovní pojištění

Chystáte se za oceán? Pořiďte si kvalitní cestovní pojištění

Chystáte se letos okusit slavnou Ameriku na vlastní kůži? Podrobný plán cesty už máte určitě připravený. Zařídili jste si kromě víza nebo registrace ESTA i kvalitní cestovní pojištění?

celý článek

 

Dovolená v Karibiku - plavba lodí

Dovolená v Karibiku - plavba lodí

Dovolená snů představuje pro většinu koupání v průzračném moři, lenošení na bílých, prosluněných plážích, olemovaných plamami a možnost výletů za historickými památkami či krásami přírody. Dovolená v Karibiku naplňuje tento sen a uskutečníte-li ho v podobě plavby luxusní lodí, poznáte hned několik rajských ostrovů najednou.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko