Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

Los Angeles - Hollywood Bowl

Los Angeles - Hollywood Bowl

V kalifornském Los Angeles se uprostřed kopců Hollywood Hills krčí aréna známá jako Hollywood Bowl. Jde o přírodní amfiteátr, jehož akustika sice nepatří mezi nejlepší, zato atmosféra je zde naprosto jedinečná a bezkonkurenční.

celý článek

 

San Jose – srdce Silicon Valley

San Jose – srdce Silicon Valley

Ve střední části Kalifornie se na konci Sanfranciské zátoky rozkládá San Jose, které je jedním z mála původních koloniálních měst Ameriky. V současnosti je také třetím největším městem ve státě a co do počtu obyvatel předčí i San Francisco. Toto rušné a moderní středisko je považováno za kulturní a obchodní centrum oblasti.

celý článek

 

San Francisco - Fort Point

San Francisco - Fort Point

Na jižním úpatí snad nejslavnějšího mostu ve Spojených státech amerických – sanfranciského Golden Gate Bridge se nachází historická pevnost Fort Point. V roce 1861 ji vybudovala americká armáda, která měla za úkol střežit Sanfranciskou zátoku před vojenským útokem a také bránit lodě naložené zlatem z kalifornských dolů.

celý článek

 

San Francisco - Castro Street and The Castro Theater

San Francisco - Castro Street and The Castro Theater

Sanfranciská ulice Castro Street je známá jako centrum místní komunity gayů a lesbiček. Každoročně se právě zde koná slavnost „Gay Pride“, na kterou se do této městské čtvrti sjede více než půl milionu návštěvníků, aby se zúčastnili této divoké a nikým neomezované pouliční párty.

celý článek

 

Sierra Nevada – Zasněžené hory

Sierra Nevada – Zasněžené hory

Na východě Kalifornie se zvedá hustě zalesněné pohoří Sierra Nevada, které se vypíná do výšky až 4270 metrů nad mořem a ukrývá mnohé z nejpůsobivějších skalních štítů Spojených států amerických. Jde o jednu z nejoblíbenějších rekreačních lokalit v Kalifornii, která je chráněná v podobě několika nádherných parků.

celý článek

 

Yosemitský národní park

Yosemitský národní park

Yosemitský národní park rozkládající se na území centrální Kalifornie byl založen v roce 1890 a je tak třetím nejstarším parkem na území Spojených států amerických. Zaujímá území o rozloze 3080 km2 a v současné době patří mezi nejnavštěvovanější místa v zemi.

celý článek

 

Venice – americké Benátky

Venice – americké Benátky

Městečko Venice ležící na okraji Los Angeles založil v roce 1900 tabákový magnát Abbot Kinney jako americkou obdobu italských Benátek. Chtěl tím podnítit kulturní znovuzrození jižní Kalifornie. Vybudoval zde dokonce síť kanálů a dovezl gondoly i s gondoliéry.

celý článek

 

San Diego - Sea World

San Diego - Sea World

Kalifornie by se stejně tak jako Florida mohla ucházet o titul „zábavního parku světa“, je totiž proslulá svými tematickými parky a atrakcemi. V San Diegu můžete například navštívit nejpopulárnější americký mořský park s názvem Sea World, který přináší vzdělání, výzkum, ale i zábavu.

celý článek

 

Koloniální Santa Barbara

Koloniální Santa Barbara

V jižní Kalifornii se v oblasti známé jako Americká riviéra rozkládá město Santa Barbara, na kterém je na první pohled patrné španělské dědictví. Jako jedno z mála amerických měst je starší než 200 let a oplývá jedinečnou koloniální atmosférou. Zdejší domky jsou postaveny v typickém santabarbarském slohu, který je napodobován po celých Spojených státech.

celý článek

 

Los Angeles - J. Paul Getty Museum

Los Angeles - J. Paul Getty Museum

Jedním z nejlepších muzeí, na která můžete narazit v Los Angeles, je J. Paul Getty Museum. Otevřeno bylo sice poměrně nedávno, v roce 1997, ale už za tak krátkou dobu se mu podařilo vydobýt si přední fyzickou i kulturní pozici.

celý článek

 

Muzeum našlapaných aut na Floridě

Muzeum našlapaných aut na Floridě

Severozápadně od floridského města Fort Myers se v městečku Punta Gorda nachází unikátní muzeum – Muscle Car City – do češtiny snad přeložitelné jako Město našlapaných aut. Majitelem muzea i celé sbírky automobilů je jediný člověk, Rick Treworgy, který si v roce 1965 koupil svůj první Chevrolet a zároveň první exponát do kolekce dnes čítající přes 200 aut značek Chevrolet, Pontiac a Oldsmobile.

celý článek

 

Kennedy Space Center

Kennedy Space Center

Asi na půl cesty mezi floridskými městy Miami a Jacksonville se na mysu Canaveral rozkládá Kennedyho vesmírné středisko a odpalovací základna nazývaná Cape Canaveral Air Force Station. Tento kosmodrom je oblíbeným cílem turistů, má proto vlastní centrum pro návštěvníky a protínají ho veřejné turistické trasy.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko