Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Beverly Hills – domy filmových hvězd

Beverly Hills situované v západní části kalifornského města Los Angeles, je již po mnoho let oblíbenou a vyhledávanou čtvrtí lidí ze showbyznysu. Zdejšími obyvateli jsou převážně filmové hvězdy, celebrity a lidé působící v zábavním průmyslu, kteří zde vystavují na odiv své bohatství. Jejich honosné příbytky jsou odrazem životního úspěchu každého z nich.

Jedněmi z prvních, kdo se v oblasti Beverly Hills usadili, byli v roce 1920 Mary Pickfordová a Douglas Fairbanks. Postavili si dům v horní části Summit Drive a nazvali jej Pickfair. Záhy je následovali další lidé, kteří zde zůstali dodnes. Sunset Boulevard odděluje boháče žijící jižně od něj od ještě více zámožných obyvatel. V této čtvrti narazíte na stavby všech možných architektonických stylů. V současnosti jsou zde k vidění i sídla hollywoodských hvězd, které již bohužel zemřely a jejich domy buď obývá někdo jiný, nebo jsou zpřístupněny turistům. Při jejich prohlídce však mějte na paměti, že většina nynějších i bývalých sídel hollywoodských hvězd jsou soukromými nemovitostmi, a proto na pozemky nevstupujte bez povolení, hrozilo by vám zatčení.

Beverly Hills

Prvním domem v ulici Palm Drive, na který při prohlídce narazíte, je elegantní rezidence herečky Fay Dunawayové, která v roce 1967 hrála společně s Warrenem Beattym ve filmu „Bonnie a Clyde“. Na rohu této ulice stojí také dům Rity Hayworthové. Když se dáte doprava na Maple Drive spatříte zelenobílý dům postavený v novoanglickém stylu, jehož vlastníkem byl dnes již zesnulý George Burns a Gracie Allenová. Před Sunset Boulevardem najdete odbočku do Lomitas Avenue, kde po dvou blocích zahnete doleva a dostanete se na Foothill Road. Právě tam se nachází skromné sídlo herečky Carrol Bakerové, která zazářila v roce 1956 ve snímku „Obr“ po boku Jamese Deana. Svého času byla Carol považována za novou Marilyn Monroe.

Jakmile se dostanete do Crescent Drive, můžete si za vysokým stříhaným plotem prohlédnout jednoduchý dům Doris Dayové. V Canyon Drive se rozkládá pěkné sídlo, v němž žili Robert Wagner a Natalie Woodová. Přímo na druhé straně silnice je pak k vidění rozlehlá nemovitost Kirka Douglase obehnaná zdí s bránou. V blízkosti Rodeo Drive stojí rozkošné sídlo zesnulého Gena Kellyho, který byl ve své době hollywoodským idolem. Hrál v takových klasikách, jako jsou „Američan v Paříži“ z roku 1951, nebo „Zpívání v dešti“, který byl natočen o rok později. V Bedford Drive má rezidenci herec a komik Steve Martin. Nedaleko stojí nechvalně proslulý dům patřící Laně Turnerové, v němž její dcera Cheryl Crane ubodala k smrti matčina milence a gangstera Johnyho Stompanata.

Beverly Hills

Severně od Sunset Boulevardu se na rohu ulice Benedict Canyon Drive vyjímá hotel Beverly Hills postavený v misijním slohu. Jelikož má hotel růžovou fasádu, bývá často nazýván „Růžovým palácem“. V roce 1912 jej postavil projektant Burton E. Green, aby do Beverly Hills přilákal obyvatele. Dnes je v parkově upravených zahradách rozeseto 21 bungalovů, které v minulosti poskytovaly útočiště takovým hvězdám, jako byla Marilyn Monroe, Clark Gable, Richard Burton či Elizabeth Taylorová. Důležitou součástí hotelu je legendární plavecký bazén a kabinky na převlékání. Slavné restaurace Polo Lounge a Polo Grill jsou místem, kam se chodí domlouvat obchody ve filmovém průmyslu.

Jestliže následně zabočíte do Roxbury Drive, objeví se před vámi cihlový dům, který patřil zemřelému Jacku Bennyovi. Ten dům čas od času používal jako kulisu ve svých představeních. Jeho sousedy byli Desi Arnaz a Lucille Ballová. Opodál se nachází neotudorovské sídlo, jež patřilo uznávanému Jimmymu Stewartovi. Na jihozápadním rohu Sunset Boulevardu a Carolwood Drive stojí nepřehlédnutelný růžový palác americké herečky a sexuálního symbolu Jayne Mansfieldové. Ta, když se do paláce nastěhovala, nechala si u něj vystavět bazén ve tvaru srdce, na jehož dně byl nápis „I love you Janie“.

Beverly Hills

V Monovale Drive se rozkládá jedna z mnoha někdejších rezidencí rokenrolového krále Elvise Presleyho. Z ulice toho bohužel moc k vidění není, jen tenisové kurty. Pokud budete pokračovat po Carolwood Drive dále, uvidíte přísně střežené sídlo, v němž si chvíle odpočinku užívala herečka a zpěvačka Barbra Streisandová. Tato herečka získala v roce 1969 Oscara za roli Fany Briceové v muzikálu „Funny Girl“. Severně odtud se usadil také Walt Disney, který se na celém světě proslavil jako autor kreslených postaviček a animovaných filmů.

- jap - 

Další článka na stránkách o USA:
Huntingenova knihovna v Los Angeles 
Los Angeles - procházka po Sunset Boulevard 
Marin Headlands - oáza klidu na dosah San Franciska 
Hearst Castle - nablýskané hřiště 
Anza – Borrego Desert State Park - unikátní kus pouště  

Článek byl zobrazen 12 081 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko