Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

Hoover Dam – obr mezi přehradami

Hoover Dam – obr mezi přehradami

Na rozmezí amerických států Nevada a Arizona se nachází betonová klenbová přehrada, která byla přes řeku Colorado vybudovaná ve 30. letech 20. století. Své jméno Hoover Dam získala po americkém prezidentovi Hooverovi a ve své době byla největší přehradou na světě.

celý článek

 

Národní park Rocky Mountain

Národní park Rocky Mountain

V srdci USA ve státě Colorado láká k návštěvě Rocky Mountain National Park. Je to vysokohorský národní park o rozloze 1 076 km², založený již v roce 1915. Přitahuje především ty, kterým učarovala horská příroda se vším, co k tomu patří – pěší túry, průzračně čistý vzduch, členitý terén, nádherné výhledy, horská fauna a flóra.

celý článek

 

Alcatraz - skála v sanfranciské zátoce

Alcatraz - skála v sanfranciské zátoce

Je jen málo ostrovů, o kterých by bylo natočeno tolik filmů. A to i přesto, že je nevelký a neoslňuje rozsahem svých přírodních krás. Řeč je o ostrově Alcatraz, jenž se stal nechvalně proslulý kvůli svému vězeňskému zařízení.

celý článek

 

Key West – téměř český Karibik

Key West – téměř český Karibik

Na jihovýchodním konci souostroví Florida Keys se nachází ostrov Key West, který je nejjižnějším místem kontinentálních Spojených států. Pokud zavítáte na toto jedinečné místo, budete jeho krásou jistě naprosto okouzleni, stejně tak jako byl v minulosti i spisovatel Ernest Hemingway.

celý článek

 

Za indiány do Phoenixu

Za indiány do Phoenixu

Phoenix ležící na jihozápadě Spojených států amerických je s rozlohou 1 230,5 km² osmým největším městem USA a zároveň také hlavním městem vyprahlého státu Arizona. Dnes zde žije kolem 2 milionů obyvatel, z nichž mnozí jsou potomky původních indiánských kmenů.

celý článek

 

Joshua Tree National Park - v žáru mohavské pouště

Joshua Tree National Park - v žáru mohavské pouště

Jestliže uslyšíte jméno „Joshua Tree“, mnozí z vás si možná vybaví album irské skupiny U2. Avšak tento název patří především stromovité agávi Yucca brevifolia (česky juka krátkolistá). Roste v mohavské poušti, dožívá se stáří až tisíc let a za své anglické jméno vděčí mormonům, kterým připomínala biblického Jozueho se vztaženýma rukama.

celý článek

 

Hollywood – to nejsou jen písmenka na skále

Hollywood – to nejsou jen písmenka na skále

Snad nejznámější a nejnavštěvovanější čtvrtí amerického města Los Angeles je Hollywood. Není to jen centrum amerického filmového a televizního průmyslu, ale také zábavy, nákupů a nočního života. To vše rádi vyhledávají turisté toužící přičichnout k jeho slávě.

celý článek

 

Západním pobřežím USA trochu jinak....

Západním pobřežím USA trochu jinak....

Odlet z Prahy, jak jsme u ČSA zvyklí, byl načas, poté krátký přestup v Paříži a po jedenáctihodinovém letu nás konečně čeká přistání v Los Angeles. Již při kroužení nad tímto velkoměstem je nám všem jasné, že se jedná opravdu o gigant mezi městy.

celý článek

 

Opojné Las Vegas

Opojné Las Vegas

Na světě neexistuje snad žádné jiné město, které by tolik překypovalo kýčem, nevkusem, bohatstvím, neřestí, hazardem a zároveň bylo tak romantické jako Las Vegas. Chodí se sem bavit nejbohatší lidé světa a město se stalo jakýmsi symbolem celého státu Nevada.

celý článek

 

Aspen – hurá mezi celebrity!

Aspen – hurá mezi celebrity!

Ať jste vyznavači sjezdového lyžování nebo snowboardingu, nikde v Americe se nevydovádíte lépe, než v Coloradském Aspenu. Středisko, které se stalo Mekkou lyžařů snad z celého světa, najdeme na východních svazích Skalistých hor, v blízkosti oblasti Snowmass.

celý článek

 

Empire State Building – královna New Yorku

Empire State Building – královna New Yorku

Ať už se pohybujete v kterékoliv části New Yorku, odevšad se vám naskýtá výhled na nepřehlédnutelnou dominantu města – budovu Empire State Building. Ta se po pádu budov komplexu World Trade Center po 29 letech stala opět nejvyšší budovou New Yorku.

celý článek

 

Yosemitský NP - za medvědy do Uz-u-mati

Yosemitský NP - za medvědy do Uz-u-mati

Yosemitský národní park je třetím nejstarším parkem ve Spojených státech Amerických a patří mezi nejnavštěvovanější místa v zemi. I když leží pouhých 6 hodin jízdy od Los Angeles a je snadno přístupný i ze San Francisca, najdete zde drsnou horskou a nedotčenou přírodu. Území národního parku dnes pokrývá plochu 3080 km2 v centrální Kalifornii.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko