Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

New York - Guggenheimovo museum

New York - Guggenheimovo museum

Jednou z nejznámějších galerií moderního umění je newyorské muzeum Solomona R. Guggenheima, které vzniklo z původní soukromé sbírky tohoto amerického milionáře. Muzeum je umístěno v nápadné a provokativní spirálovité budově na horním Manhattanu.

celý článek

 

Museum of the City of New York

Museum of the City of New York

V New Yorku najdete celkem 120 muzeí s množstvím mimořádně cenných exponátů. Jedním z nich je také Museum of the City of New York, které uchovává významnou sbírku dokumentů z historie města New Yorku, ale kupříkladu i expozice starých dětských hraček.

celý článek

 

MoMA – Museum of Modern Art

MoMA – Museum of Modern Art

Každý správný turista by neměl do New Yorku přijet jen za památkami, ale také za kulturou. Skvělou volbou, jak obohatit své kulturní obzory, je návštěva Muzea moderního umění, které bylo založeno v roce 1929, a je tak jedním z nejstarších muzeí svého druhu na světě.

celý článek

 

Botanická zahrada v New Yorku

Botanická zahrada v New Yorku

Při návštěvě newyorského Bronxu se můžete zajít podívat do New York Botanical Garden, tedy botanické zahrady, která se rozkládá na ploše zhruba 100 hektarů. Ta na své unikáty ze světa flory každoročně přiláká více než 800 000 návštěvníků.

celý článek

 

New York - Brooklyn Museum of Art

New York - Brooklyn Museum of Art

Jedním z nejvýznamnějších amerických muzeí je Brooklynské muzeum umění, které je druhým největším muzeem v New Yorku. Tato prestižní instituce uchovává sbírku s více než milionem exponátů, od těch starodávných až po moderní mistrovská díla.

celý článek

 

New York - St. Patrick Cathedral

New York - St. Patrick Cathedral

Nepřehlédnutelnou dominantou a velmi ceněnou památkou New Yorku je Katedrála sv. Patrika, která je největší neogotickou katedrálou v celé Severní Americe. Je oblíbeným místem klidu, kde si odpočinete od veškerého chaosu a hektického života metropole.

celý článek

 

New York - Lincoln Center

New York - Lincoln Center

Newyorské Lincoln Center je považováno za největší a nejprostornější kulturní komplex na světě. V jeho nádherných budovách si můžete zajít na baletní představení, operu, symfonii, shlédnout film nebo divadelní představení.

celý článek

 

Americké přírodovědné muzeum

Americké přírodovědné muzeum

V severozápadní části Manhattanu se v sousedství Central Parku nachází 25 navzájem propojených budov, jež společně tvoří Americké přírodovědné muzeum - American Museum of Natural History. To se dá bezesporu zařadit mezi nejzajímavější a nejnavštěvovanější atrakce New Yorku.

celý článek

 

Hudson River Valley

Hudson River Valley

Americkými státy New York a New Jersey protéká řeka Hudson River, která mezi městy New York a Jersey City následně ústí do Atlantského oceánu. Právě tato oblast známá jako Hudson River Valley je turisticky nesmírně přitažlivá, na trase dlouhé 322 km se nachází nejen krásná a zajímavá krajina, ale také spousta pamětihodností.

celý článek

 

Grand Central Terminal – památka s praktickým využitím

Grand Central Terminal – památka s praktickým využitím

Ne každé nádraží je synonymem špíny, zápachu a místem srocování podivných existencí. Newyorský Grand Central Terminal nacházející se na Manhattanu je naprostým opakem, přitahuje svou historií, architekturou, rozměry i zajímavou atmosférou, která zde panuje.

celý článek

 

Metropolitní muzeum - za uměním do New Yorku

Metropolitní muzeum - za uměním do New Yorku

I když se vyloženě nepovažujete za znalce a milovníky umění, při návštěvě New Yorku byste si ani jako obyčejní turisté neměli nechat ujít prohlídku Metropolitního muzea, které patří mezi nejvýznamnější muzea v zemi. Uvidíte, že nebudete litovat!

celý článek

 

New York - National Academy of Design

New York - National Academy of Design

Jednu z největších veřejných sbírek amerického umění 19. a 20. století ukrývá muzeum National Academy od Design nacházející se v New Yorku. Dává lidem pocítit, jaké to asi bylo, být na počátku 20. století americkým zbohatlíkem.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko