Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

Los Angeles - procházka po Sunset Boulevard

Los Angeles - procházka po Sunset Boulevard

Z centra Los Angeles se v délce 42 km táhne směrem na západ až k Pacific Coast Highway obchodní ulice Sunset Boulevard. Původně šlo jen o prašnou cestu spojující hollywoodská studia se sídly filmových hvězd, ale dnes je jednou z nejproslulejších ulic na světě, jejíž jméno je odrazem luxusu a slávy.

celý článek

 

USA - ikony jihozápadu

USA - ikony jihozápadu

Při slově Amerika si většinou vybavíme New York, hamburger, Hollywood nebo přihlouplé televizní seriály. Amerika je pestrou škálou životních stylů, ras, šokujících pravidel a protikladů. Otevřený a nenucený přístup k cizincům je možná nejnápadnější vlastností Američanů. Jejich obvyklé “how are you - jak se máš“ Evropany snadno okouzlí a podlehnou této okaté srdečnosti.

celý článek

 

Marin Headlands - oáza klidu na dosah San Franciska

Marin Headlands - oáza klidu na dosah San Franciska

Sanfranciský Golden Gate Bridge je na svém severním konci ukotven do zvlněné krajiny Marin Headlands. Jde o nedotčenou divokou oblast, kde jsou útesy bičovány větry, pobřeží je lemováno pustými plážemi a ve vnitrozemí se nachází chráněná údolí. V minulosti toto území sloužilo jako obranná vojenská základna, nyní je chráněno.

celý článek

 

Anza – Borrego Desert State Park - unikátní kus pouště

Anza – Borrego Desert State Park - unikátní kus pouště

Na jihu Kalifornie se rozprostírá největší kalifornský státní park Anza – Borrego Desert State Park, který chrání unikátní kus členité pouště. Nabízí nekonečné možnosti pěších výletů, táboření a pozorování volně žijící zvěře. Území parku je protkáno 500 mílemi nezpevněných cest a dalších 110 mil pak bylo upraveno na turistické trasy.

celý článek

 

Los Angeles - Pasadena

Los Angeles - Pasadena

Jednou z městských čtvrtí Los Angeles je Pasadena rozkládající se na ploše asi 60 km2, kde žije okolo 135 tisíc obyvatel. Je směsicí tvořivosti a bohatství, městem s unikátním kulturním bohatstvím.

celý článek

 

Expedice napříč USA - národní parky II.

Expedice napříč USA - národní parky II.

Přinášíme vám druhý díl zajímavého seriálu o putování po národních parcích USA, kde nám jsou průvodci manželé Sovišovi z Rýmařova. Seznamují nás s přírodními krásami, které bychom si při návštěvě tohoto koutu světa rozhodně neměli nechat ujít. V dnešním článku nám přiblíží své pocity z národních parků Sequoia a Yosemite, návštěvy města duchů i Údolí smrti.

celý článek

 

Expedice napříč USA - národní parky I.

Expedice napříč USA - národní parky I.

V Rýmařově se najde dost zapálených cestovatelů, kteří projeli za poznáním velký kus světa. Rozhodli jsme se zprostředkovat vám jejich příhody. V prvním článku seriálu, který bude vycházet postupně, se vypravíme po národních parcích USA. Manželé Eva a Ivan Sovišovi strávili na svých toulkách za “velkou louží“ přesně jeden měsíc.

celý článek

 

Fort Ross State Historic Park v Kalifornii

Fort Ross State Historic Park v Kalifornii

V Severní Kalifornii se na větry bičovaném mysu, rozkládá velkolepý Fort Ross State Historic Park. Jde o pečlivě zrestaurovanou ruskou pevnost, jež sloužila k obchodním účelům. Byla postavena v roce 1812 a její název je odvozen od ruského slova Rossija neboli Rusko.

celý článek

 

San Francisco - Transamerica Pyramid

San Francisco - Transamerica Pyramid

Přímo v centru San Francisca se tyčí 260 metrů vysoký mrakodrap s názvem Transamerica Pyramid. Jedná se o nejvyšší a nejlépe rozpoznatelnou budovu v tomto kalifornském městě. I když se v době svého vzniku setkala spíše s nelibostí a odporem místních obyvatel, dnes je jimi již považována za neodmyslitelnou dominantu, která dotváří siluetu jejich města.

celý článek

 

Za vínem do Wine Country

Za vínem do Wine Country

Severokalifornská oblast Wine Country, pro kterou je charakteristické mírné podnebí, půvabná architektura a dostatek slunečního svitu, se celosvětově proslavila vynikajícími víny. Zdejší krajina je na mnoha místech v délce několika kilometrů porostlá vinnou révou. Návštěva tohoto kraje tak jistě potěší všechny milovníky tohoto lahodného moku.

celý článek

 

Crystal Cathedral

Crystal Cathedral

V jižní Kalifornii se v okrese Orange County nachází městečko Garden Groove, které se pyšní opravdovým unikátem. Do nebe se zde tyčí neobvyklý moderní chrám lákající pozornost nejen věřících, ale i ateistů. Tato opravdu neobvyklá stavba ze skla a oceli obdržela od svého vzniku v roce 1980 hned několik architektonických ocenění.

celý článek

 

Universal Studios – svět kouzel

Universal Studios – svět kouzel

Na okraji Los Angeles se na ploše 168 hektarů rozkládají Universal Studios Hollywood, které jsou největším fungujícím filmovým a televizním studiem a tematickým zábavním parkem. Studia byla založena v roce 1912 a jsou tak nejstaršími ve Spojených státech amerických a také jedněmi z nejstarších filmových studií na světě.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko