Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lake Tahoe

V severní části kalifornského pohoří Sierra Nevada se rozprostírá jezero Lake Tahoe, které je celoročním rekreačním útočištěm již déle než sto let. Leží v nadmořské výšce okolo 1800 metrů a je ze všech stran obklopeno horami. Okolí je proto ideální pro pěší túry a kempování, samotné jezero samozřejmě umožňuje provozovat nejrůznější vodní sporty.

Jezero Lake Tahoe je považováno za nejkrásnější vodní plochu v Kalifornii. Možná je to proto, že se může pochlubit jednou z nejmodřejších vod, možná díky okolní krajině. Voda je pitná a křišťálově čistá s viditelností až 40m hluboko. Lake Tahoe je tak domovem pro 5 druhů pstruhů, lososů a dalších vodních živočichů, kteří potřebují k životu velmi čistou vodu.

Západní břeh jezera leží v Kalifornii, východní již v Nevadě. Vodní plocha má přibližně 35km na délku a 19km na šířku. Jezero dosahuje maximální hloubky 501 metrů a je obklopeno zalesněnými štíty hor.


Jako turistická oblast se Lake Tahoe začalo rozvíjet poté, co zde byla v roce 1915 vybudována první silnice a zpřístupnila ho lidem. Jeho popularitu však zvýšilo otevření kasin na nedaleké hranici s Nevadou ve 30. letech minulého století. V současnosti je obležené turistickými městečky, kempy a chatovými osadami. V zimě se region promění v ráj lyžařů s mnoha středisky olympijské úrovně, každou zimu zde totiž napadnou asi 3 metry sněhu. Od listopadu do března tak oblast poskytuje ideální podmínky pro vyznavače zimních sportů.

Jezero se nejvíce proslavilo právě konáním zimních olympijských her ve střediscích Alpine Meadows a Squaw Valley v roce 1960. Největším lyžařským areálem v oblasti je Heavenly Valley, který se rozkládá nad městem South Lake Tahoe. Asi 20 km směrem na jihozápad pak leží nenápadné středisko Sierra at Tahoe. Jde o kompaktní areál se 46 sjezdovkami všech obtížností, terén je obsluhován 10 sedačkovými lanovkami, v nadmořské výšce mezi 2000 a 2700 metry. Komplex budov poskytuje zázemí s restauracemi a půjčovnami lyžařského vybavení. Okolí jezera je ideální také pro běžkaře, čeká zde na ně spousta kilometrů upravených stezek.

Největším městem v oblasti je South Lake Tahoe, které poskytuje služby návštěvníkům mířícím převážně do kasin v Nevadě. Poblíž severovýchodního břehu jezera se nachází letní zábavní park Ponderosa Ranch, který vychází z kultovního televizního seriálu 60. let 20. století. Byl postaven ve stylu Divokého západu, Bonanza. Zajímavým místem na východním břehu jezera je také Rock Cave a Cave Rock Tunel. Jelikož je zdejší břeh jezera značně rozervaný, musela být silnice vedena tunelem přes tvrdou žulovou skálu.

Na hranicích Kalifornie a Nevady vyrostlo městečko Stateline, které je hlavním hráčským centrem v okolí jezera Tahoe. Snad nejkrásnějším a nejfotografovanějším místem jezera je úchvatná Smaragdová zátoka Emerald Bay. U ní byla ve 20. letech 20. století vystavěna letní rezidence s názvem Vikingsholm. Tato replika starého severského zámku do zdejšího prostředí bohužel příliš nezapadá. Oblíbenou lokalitou pro pikniky je DL Bliss State Park, v němž se nachází i Ehrman Mansion, což je panské sídlo postavené roku 1903. Dnes slouží jako prostory pro informační středisko. 

Kolem jezera se v délce 115km vine silnice a cesta kolem jezera zabere přes tři hodiny. Ve skutečnosti samozřejmě daleko více, neboť silnici lemují krásné vyhlídky na jezero a tudíž se nevyplatí spěchat. Turistická sezóna zde vrcholí v červenci, v srpnu a pak také v zimě, kdy jsou přístupná lyžařská střediska. Méně lidí zde potkáte na jaře a na podzim, v tuto dobu mívají některá zařízení zavřeno, je proto třeba se dopředu informovat.

- jap -
Foto: Lana

Další články, které mimo jiné na stránkách o USA najdete, jsou:
Palm Springs - oáza uprostřed pouště
San Francisco
Dallas - život „za babku
Boston - evropské velkoměsto ve Spojených státech
Atlanta - přistání na největším letišti světa

Článek byl zobrazen 7 780 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko