Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

Letíme do USA

Letíme do USA

Láká Vás navštívit některé z mnoha nádherných míst v USA? V dnešní době to není žádný problém, ale ještě než odletíte, měli byste se seznámit se všemi důležitými informacemi, aby Vaše dovolená proběhla dle Vašich představ.

celý článek

 

Vlakem napříč USA

Vlakem napříč USA

Víte, že je stále ještě možné projet napříč Spojenými státy americkými vlakem? Stejně jako za starých časů Indiánů, zlatokopů a dobývání Divokého západu, můžete i dnes nastoupit do vlaku, vrátit se v myšlenkách o století zpět a vychutnat si jízdu po kolejích. Tyto mimořádné zájezdy organizuje CK Alvarez.

celý článek

 

Za nejstaršími kolotoči do Santa Cruz

Za nejstaršími kolotoči do Santa Cruz

Na severu Kalifornie se u severního cípu zátoky Monterey Bay rozkládá asi 250 tisícové město Santa Cruz, které je okresním a hlavním městem Santa Cruz County. Prolíná se v něm maloměstská Kalifornie s venkovskou atmosférou, přesto má město díky své univerzitě kosmopolitního ducha.

celý článek

 

Lake Tahoe

Lake Tahoe

V severní části kalifornského pohoří Sierra Nevada se rozprostírá jezero Lake Tahoe, které je celoročním rekreačním útočištěm již déle než sto let. Leží v nadmořské výšce okolo 1800 metrů a je ze všech stran obklopeno horami. Okolí je proto ideální pro pěší túry a kempování, samotné jezero samozřejmě umožňuje provozovat nejrůznější vodní sporty.

celý článek

 

Palm Springs – oáza uprostřed pouště

Palm Springs – oáza uprostřed pouště

V typickém pouštním prostředí jižní Kalifornie se rozkládá město Palm Springs, které je od doby svého vzniku vyhledávaným rekreačním střediskem americké smetánky a celebrit. Miliony dalších návštěvníků sem každoročně láká hlavně skvělé koupání, golf, tenis, relaxace a osobitý životní styl.

celý článek

 

Gold Country, Kalifornie

Gold Country, Kalifornie

V zeměpisném srdci amerického státu Kalifornie se rozkládá oblast zvaná Gold Country, která je ztělesněním náhlého úspěchu. V dávných dobách býval tento kraj nazýván opravdovým El Doradem. Na své objevitele zde totiž čekaly bohaté žíly zlata, známé jako Mother Lode.

celý článek

 

Kalifornie nepoznaná – 4 NEJ, která jste určitě nevěděli!

Kalifornie nepoznaná – 4 NEJ, která jste určitě nevěděli!

O Kalifornii už se popsala kvanta papíru – o městě andělů, neboli Los Angeles, kosmopolitním San Francisku, mekce počítačového průmyslu Silicon Valley… Pojďte se ale na tyto symboly Spojených států podívat jinou optikou. Víte třeba, kde roste největší organismus na Zemi? Nebo které místo drží prvenství v černé statistice oblíbenosti mezi sebevrahy?

celý článek

 

Jazykové kurzy v zahraničí - třeba v USA

Jazykové kurzy v zahraničí - třeba v USA

Díky moderním komunikačním technologiím se zkracují vzdálenosti a svět se stává „menším“. Stále se zvyšuje potřeba komunikace i na mezinárodní úrovni a výuka cizích jazyků se stává běžnou součástí vzdělávání. Jednou z možností, jak studovat cizí řeč skutečně intenzivně a dosáhnout během krátké doby znatelného pokroku, jsou jazykové kurzy v zahraničí.

celý článek

 

Santa Monica

Santa Monica

Pokud toužíte poznat to nejlepší, co americká Kalifornie nabízí, vydejte se do čtvrti Santa Monica. Ta se rozkládá na vysokém útesu nad několik kilometrů dlouhou, širokou písečnou pláží Santa Monica Bay. Je to místo plné zábavy, luxusu, letních radovánek, kde hřejivé slunce střídá chladivý mořský vánek.

celý článek

 

Los Angeles - Museum of Tolerance

Los Angeles - Museum of Tolerance

Jedním ze zajímavých losangeleských muzeí je Museum of Tolerance nacházející se v oblasti Beverly Hills. Je věnováno podpoře tolerance a porozumění mezi jednotlivými národy. Zaměřuje se na dějiny rasismu a předsudků v USA a také na evropský holocaust. Vše zkoumá jak v historickém, tak i v současném kontextu.

celý článek

 

Watts Towers

Watts Towers

Asi 10 mil jižně od centra Los Angeles se rozkládá poměrně chudá černošská čtvrť South Central LA, kde se tyčí věže Watts Towers, které jsou považovány za mistrovské dílo lidového umění. Po dlouhých 33 let je budoval italský rodák a umělec Simon Rodia žijící v letech 1879 – 1965.

celý článek

 

San Francisco - Wells Fargo History Museum

San Francisco - Wells Fargo History Museum

Jedním z velmi zajímavých muzeí, na která můžete narazit během procházky ulicemi kalifornského San Francisca, je Wells Fargo History Museum. To pojednává o historii nejvýznamnější bankovní a dopravní společnosti na americkém Západě – Wells Fargo & Co.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko