Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

Balóny nad Albuquerque

Balóny nad Albuquerque

Na jihozápadě USA se jen několik hodin jízdy od hranic s Mexikem rozkládá město Albuquerque, které je dnes hlavním a největším městem státu Nové Mexiko. Albuquerque je z jedné strany obklopeno pouští a z druhé jej ohraničují vrcholky pohoří Sandia. Kromě přírody láká město na své staré centrum s rozmanitými krámky a romantickými kostely.

celý článek

 

Západ USA - křížem krážem národními parky

Západ USA - křížem krážem národními parky

Už několikátý den azuro! Kdy jsem tady vlastně viděla naposledy mrak nebo déšť? Ve výšce kolem 2 000 m.n.m., teplota kolem 70° Fahrenheita (cca 20°C), v bludišti červenožlutých skal, nad nimiž se klene blankytně modrá obloha. Poskakující chipmunkové dodávají okamžiku atmosféru absolutní pohody. Místo polohy? Národní park Bryce Canyon v americkém Utahu.

celý článek

 

USA na míru - za krásami Floridy a Miami

USA na míru - za krásami Floridy a Miami

Dovolená na Floridě - kdo by po ní netoužil? Odpočívat na sluncem vyhřátých plážích, koupat se ve vlnách oceánu, dovádět v těch nejlepších zábavních parcích, objevovat krásy přírodních rezervací či navštívit slavná životem pulzující města. To vše si v tomto nejlidnatějším americkém státě můžete splnit. Vy ještě nemáte sbaleno?

celý článek

 

Gettyho vila hostí jednu z největších sbírek antického umění

Gettyho vila hostí jednu z největších sbírek antického umění

V roce 2006 byla v kalifornské Santa Monice znovuotevřena honosná Gettyho vila, která hostí jednu z největších sbírek antického umění a vystavuje starověké řecké, etruské a římské artefakty. Je tak další částí J. Paul Getty Musea, které je považováno za jedno z nejlepších muzeí v Los Angeles.

celý článek

 

Hartford - pojišťovna, kam se podíváš

Hartford - pojišťovna, kam se podíváš

Hlavním městem amerického státu Connecticut je Hartford, v němž žije okolo 130 tisíc obyvatel. Díky množství pojišťoven, které se na území metropole nachází, bývá Hartford často nazýván “hlavním městem pojišťovnictví”. To však není jediné, čím město vyniká, sídlí v něm také mnoho univerzit a pochází odtud hokejový klub Hartford Wolf Pack.

celý článek

 

Na Floridu za aligátory, krásnou přírodou i zábavou

Na Floridu za aligátory, krásnou přírodou i zábavou

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - Jeden náš poslanec kdysi komentoval nákup bytu bývalého premiéra v Miami slovy, že na Floridě je „jenom smrad, důchodci a krokodýli“. Vypadá to, že pan poslanec na Floridě nikdy nebyl. My jsme během naší cesty viděli nádherné přírodní scenérie, vyhlášené pláže i zábavní parky, odpalovací rampu pro raketoplány i nejjižnější místo spojených států. A skoro všude to vonělo …

celý článek

 

Podmořský svět ve floridském akváriu v Tampě

Podmořský svět ve floridském akváriu v Tampě

SOUTĚŽNÍ ČLÁNEK - Při naší dovolené na Floridě mě vedle Národního parku Everglades a města Miami nejvíce zaujalo podmořské akvárium v Tampě. Bez ploutví, brýlí a masky si tu každý může z blízka prohlédnout krásy podmořského světa. V obrovských akváriích zde mezi korály žijí žraloci, rejnoci, mořské želvy, murény, mořští koníci, medůzy a další mořští živočichové.

celý článek

 

Expedice napříč USA - národní parky IV.

Expedice napříč USA - národní parky IV.

Během našeho čtvrtého a posledního putování po národních parcích USA, které absolvujeme s manžely Sovišovými, se z oblasti Středozápadu přesuneme na východní pobřeží, které je omýváno Atlantikem. Budeme obdivovat indiánská sídliště, fantastické skalní mosty, divokou přírodu a nakonec zakotvíme v New Yorku. Určitě to bude stát za to!

celý článek

 

Expedice napříč USA - národní parky III.

Expedice napříč USA - národní parky III.

S nadšenými cestovateli, manžely Sovišovými z Rýmařova, jsme v minulých článcích již procestovali pořádný kus Ameriky. Viděli jsme spoustu krásných národních parků i světoznámých metropolí, ale hodně toho máme ještě před sebou. V dnešním pokračování se přesuneme z jihozápadu na středozápad, konkrétně do Nevady, Arizony, Utahu.

celý článek

 

Mann´s Chinese Theatre v Los Angeles

Mann´s Chinese Theatre v Los Angeles

Divadlo Mann´s Chinese Theatre je jednou z nejznámějších památek v americkém Hollywoodu. Jde o kino, jehož fasáda připomíná čínský chrám. Otevřeno bylo v roce 1927, kdy zde byla uvedena slavnostní premiéra „Krále králů“ od Cecila B. De Millea.

celý článek

 

Národní park Death Valley

Národní park Death Valley

Death Valley, neboli česky Údolí smrti, podle názvu nezní zrovna jako místo, kam by se chtěl člověk někdy podívat. Pokud však nedáte na první dojem a nenecháte se odradit, budete překvapeni, kolik krásy a zajímavostí se pod tímto názvem ukrývá. Jde totiž o nejníže položené místo Kalifornie, Ameriky a vlastně i celé západní polokoule.

celý článek

 

Huntingenova knihovna v Los Angeles

Huntingenova knihovna v Los Angeles

K největším skvostům losangeleské Pasadeny dnes patří Huntington Library, tedy Huntingtonova knihovna, která se stala oblíbenou nejen u badatelů, ale také u široké veřejnosti. Budova, ve které sídlí, byla postavena v letech 1909 – 1911 ve stylu beaux-arts.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko