Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Západním pobřežím USA trochu jinak....

Odlet z Prahy, jak jsme u ČSA zvyklí, byl načas, poté krátký přestup v Paříži a po jedenáctihodinovém letu nás konečně čeká přistání v Los Angeles. Již při kroužení nad tímto velkoměstem je nám všem jasné, že se jedná opravdu o gigant mezi městy.

- PR článek -

Na letišti si půjčujeme minivan, ve kterém strávíme téměř dva týdny cestováním po krásách západního pobřeží USA. První kontakt s dálnicemi na nás zanechá dojem. Šest plných pruhů každým směrem. Toto „město andělů“, jak se LA říká, si nese prvenství v počtu registrovaných automobilů na počet obyvatel na světě a opravdu. Auto všude kam se podíváš. Na druhou stranu se město může pochlubit také téměř stejným počtem palem. Málokdo čeká, že LA je doslova protkáno zelení. Spolu s majestátními horami v povzdálí tvoří opravdu až exotické místo. Hotel na nás dýchne komfortem, prostorností a svěžestí. Po informativní schůzce uleháme do postelí a těšíme se na následující dny strávené v jedné z nejkrásnějších a nejúchvatnějších částí Spojených států.

Ráno odjíždíme od hotelu do čtvrti Bel Air, domova mnoha známých osobností amerického filmového a hudebního průmyslu. Zastavíme se u domů Paris Hilton, Toma Jonese, Paula Newmana, a dalších. Dále prohlídka pokračuje do milionářské čtvrti Beverly Hills, kde můžeme obdivovat pestrost místní architektury. Při troše štěstí doufáme, že „zavadíme“ o známou osobnost při nákupech na Rodeo Drive, místem luxusních obchodů. Poté projedeme známý Sunset Boulevard, až na chodník slávy ve městě Hollywood.  Nesmíme opomenout navštívit nejfotografovanější nápis na světě, tzv. „the Sign“ a den zakončíme večerní procházkou po plážích města Santa Monica. Kochání se Tichým oceánem by mohlo být nekonečné. Hlavně pro nás suchozemce.

Další den odjíždíme od hotelu na Long Beach. Čeká nás zde prohlídka zaoceánské lodi Queen Mary – sestrou Titanicu, a poté už nám nic nebrání před odjezdem na ostrov Catalina Island, ostrov romantiky. Je to úchvatné místo, kde můžete obdivovat křišťálově čistou vodu, opalovat se, nebo nakupovat v kouzelných ostrovních obchodech. Catalina je právem označována za oázu klidu jižní Kalifornie. William Wrigley, známý žvýkačkový magnát tento ostrov vlastnil a není divu, že si toto místo vybral i místem svého posledního odpočinku.  Večer se unaveni, ale spokojeni vracíme do sluncem prohřátého LA.

Následující den nás čeká návštěva Mecky světového filmu Universal Studios. Celodenní prohlídka filmových studií. Na své si zde přijdou všechny věkové kategorie při nepřeberném množství atrakcí, které opravdu „ berou dech“. Největším zážitkem ovšem je projížďka vláčkem, při které máme možnost spatřit kulisy z různých světově známých filmů, seznámit se s historií filmového průmyslu a při troše štěstí možná potkat i nějakou tu filmovou hvězdu. Jak již známé rčení říká: „V Hollywoodu není nic nemožné“. Po prohlídce přejedeme do města Pasadena, které přímo vybízí k večerním prohlídkám, či posezení v jedné z místních restaurací. Budeme zde mít možnost spatřit dům, který posloužil jako kulisa k známému seriálu Beverly Hills 90210. Po lehké osvěžující večeři se vracíme do hotelu. Následující den nás čeká zajímavá návštěva střední školy Birmingham High School, kde nás čeká prohlídka komplexu, a kde budeme mít možnost navštívit přímo i výuku. Uděláme si obrázek o americkém vzdělání a budete mít představu, jak taková průměrná americká škola se svými 4000 studenty funguje. V odpoledních hodinách opustíme Los Angeles a přesuneme se do tzv. „Playground of America“, vyhlášeného hráčského a zábavního centra Las Vegas.

Pětihodinovou cestu si zpříjemníme zastávkou ve „městě duchů“ Calico, které svého času bývalo centrem těžby stříbra. Ve večerních hodinách se ubytujeme v jednom z mnoha resortů v samotném centru Vegas. Druhý den nás čeká celodenní prohlídka tohoto „gamblerského ráje“ Nevady. Procházkou po tzv. Stripu si prohlédneme nejznámější casina, kde budeme mít možnost zkusit své štěstí. Odpoledne můžeme navštívit jednu z největších staveb 20. století, přehradu Hoover Dam. Nezbytné je také vyjet výtahem na nejvyšší bod Vegas, casino Stratosphere, odkud je nádherný výhled na celé město. Tento den je také možné fakultativně navštívit Grand Canyon, který je mnohými právem považován za nejkrásnější přírodní úkaz na světě. Nejlepší možností jak toto úchvatné místo navštívit je letadlem. Cesta trvá pouhých 40 minut a máme možnost vidět Vegas z ptačí perspektivy, jezero Mead a již zmíněnou přehradu Hoover Dam.

Las Vegas je také ideálním místem k nákupům, proto se následujícího dne zastavujeme v Outlet Center v Primm Valley. Ve večerních hodinách se vracíme zpět do Los Angeles, kde už si začínáme připadat jako doma.

Jsme téměř v polovině naší „expedice“ a zasloužíme si den odpočinku, tento den věnujeme relaxaci na pláži v Malibu nebo Santa Monice. Fakultativně můžeme navštívit sportovní utkání ve Staple’ Center. Ať je to lední hokej, basketbal nebo kterýkoliv jiný sport, v USA je to vždy velký svátek a zážitek.

Po kulturně stráveném večeru nás druhý den čeká cesta do národního parku Sequoia NP. Ubytování je zajištěno ve městečku Three Rivers, které leží přímo u vstupu do tohoto národního parku. Ve večerních hodinách navštívíme přes 2500 let starý klenot Sequoia NP, strom General Sherman. následující den projedeme celým parkem a zastavíme se u obřích sekvojí, které váží až 600 tun. Návštěvníci mívají  „husí kůži“ při pohledu na tyto krásné stromy. Navečer nás čeká přejezd do San Francisca, ubytování v hotelu a  nocleh.

Po vydatné snídani v krásném hotelu odjíždíme na celodenní prohlídku města. Uvidíme China town , Russian Hill, nejklikatější ulici Lombard Street, náměstí Alamo s krásnými a nejfotografovanějšími viktoriánskými domy. Svezeme se po strmých ulicích města tzv. Cable-cars. Budeme mít možnost pokochat se pohledem na nádherný most Golden Gate, přejet po něm při cestě do parku Muir Woods, kde jsou pro změnu zase nejvyšší stromy na světě. Ve večerních hodinách se vrátíme zpět do San Francisca, plni zážitků.

Další den odjíždíme od hotelu na prohlídku přístavní oblasti Fisherman’s Wharf. Trajektem se dopravíme na ostrov Alcatraz, kde je neblaze proslulá věznice přezdívaná „Skála“. Prohlédneme si místo, kde trávili své roky  žaláře známí vězni jako např. Al Capone, „Machine gun Kelly“, „Bird Man“ a další. San Francisco nám toho nabízí ještě hodně, ale náš čas se krátí. Ráno se odhlašujeme z hotelu, odjíždíme nazpět do Los Angeles. Trasu tentokrát volíme po Pacific Coast Highway, která lemuje krásné pobřeží celé Kalifornie. Na cestě se zastavíme v překrásném městě Santa Barbara přezdívaném „Kalifornská Riviera“. Po prohlídce města, posezení na pláži s vydatnou večeří nás čeká poslední přejezd do Los Angeles. Poslední nocleh, balení zavazadel a odjezd na letiště. Po cestě se jen tiše loučíme s tímto, troufám si říci, nejkrásnějším státem USA. Plni zážitků usedáme do letadla, malým okénkem pozorujeme miliony světel Los Angeles, které se s námi loučí. Doufejme, že ne na dlouho.

Autor: CK Palmera

Kontakty:
Obránců míru 1924, Žatec
tel./fax : 415 749 858
info: info@palmera.cz
admin: admin@palmera.cz

Článek byl zobrazen 6 761 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko