Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

New York - City Hall a okolí

New York - City Hall a okolí

V oblasti dolního Manhattanu se nachází dominantní budova radnice City Hall, která se v minulosti stala místem mnoha oslav a demonstrací. I když nepatříte mezi znalce New Yorku, její budovu ozdobenou mohutnou kopulí nemůžete přehlédnout.

celý článek

 

Rockefeller Center – město uprostřed města

Rockefeller Center – město uprostřed města

V samotném centru Manhattanu se na ploše 22 akrů rozkládá Rockefeller Center – soustava 19 obchodních budov, které tvoří největší privátně vlastněný komplex svého druhu na světě. V roce 1987 byl vyhlášen Národní historickou památkou.

celý článek

 

Morgan Library – vášeň nejbohatšího Američana

Morgan Library – vášeň nejbohatšího Američana

V roce 2006 byla po třech letech oprav znovu otevřena proslulá newyorská knihovna Morgan Library, která uchovává řadu vzácných knih, ale také rukopisy, sochy, notové zápisy, malby a kresby starých mistrů. Najdete ji ve čtvrti Murray Hill na americkém Manhattanu.

celý článek

 

Dějiny New Yorku aneb jak vznikalo hlavní město světa

Dějiny New Yorku aneb jak vznikalo hlavní město světa

Jedno z největších a nejlidnatějších měst na území Spojených států amerických nemá sice tak bohatou historii jako mnohá evropská velkoměsta, přesto jsou jeho dějiny velmi zajímavé. V roce 2009 oslavilo město New York stojedenácté jubileum svého založení.

celý článek

 

Times Square - neonové srdce New Yorku

Times Square - neonové srdce New Yorku

Kdo nenavštívil Times Square, jako by nebyl v New Yorku! I takovou důležitost přisuzují mnozí Neworčané, ale také turisté snad nejznámějšímu náměstí této metropole. Je to totiž místo, na němž zůstanete ohromeně stát s otevřenou pusou a budete sledovat cvrkot kolem sebe.

celý článek

 

Americké Panenské ostrovy

Americké Panenské ostrovy

Americké Panenské ostrovy jsou územím nezačleněným do USA, skládají se z 3 větších ostrovů Sain Croix, Saint John a Saint Thomas a dalších 50 menších ostrůvků. Tyto Ostrovy objevil Kryštof Kolumbus roku 1493.

celý článek

 

NP Kenai - severská divočina (téměř) na dosah

NP Kenai - severská divočina (téměř) na dosah

Na jižním pobřeží Aljašky, jihozápadně od Anchorage, leží poloostrov Kenai. Velká část poloostrova je chráněným územím, reprezentovaným především Kenai National Wildlife Refuge a Kenai Fjords National Park. Obě dvě patří díky své poměrně dobré dopravní dostupnosti a blízkosti města Anchorage k nejnavštěvovanějším na Aljašce.

celý článek

 

Havaj - Ostrovy blaženosti

Havaj - Ostrovy blaženosti

Souostroví Hawaii, známé jako Ostrovy blaženosti, se nachází uprostřed Tichého oceánu. Skládá se z mnoha ostrůvků a atolů, čtyř větších – Kauai, Oahu, Maui a Big Island a dvou menších ostrovů – Molokai a Lanai.

celý článek

 

St. Augustine – vzpomínka na koloniální minulost

St. Augustine – vzpomínka na koloniální minulost

Na severovýchodním pobřeží Floridy se nachází městečko St. Augustine (Svatý Augustýn), které je nejstarším městem ve Spojených státech amerických. Jeho historie sahá až do roku 1565, kdy bylo založeno Španěly a nezapře tedy své evropské kořeny.

celý článek

 

Wupatki – neklidné místo pro život

Wupatki – neklidné místo pro život

Americká Arizona je oblastí s největší koncentrací původních indiánských obydlí – puebel. Jedním z těchto míst je i Wupatki Pueblo, které bylo spolu s dalšími historickými památkami tohoto typu roku 1924 zařazeno pod ochranu rezervace s názvem Národní Monument.

celý článek

 

Aljaška - Za kouzlem Severu

Aljaška - Za kouzlem Severu

Krásná příroda, dobrodružství, vlci, medvědi, zlatokopové... něco podobného se mnoha lidem nejspíše vybaví, jakmile uslyší slovo Aljaška. Toto kdysi ruské území je nejsevernějším státem USA, přičemž od ostatních států jej dělí celá Kanada.

celý článek

 

Ledová královna Mount McKinley

Ledová královna Mount McKinley

Na severu severoamerického kontinentu se v Aljašských horách ukrývá obrovský horský masív Mount McKinley tvořený sněžnou masou. Se svou výškou 6194 metrů nad mořem je nejvyšším vrcholem Severní Ameriky a přitahuje horolezce ze všech koutů světa.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko