Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

Ellis Island – naděje na lepší život

Ellis Island – naděje na lepší život

Na pomezí amerických států New York a New Jersey se nachází ostrůvek jménem Ellis Island, který je sice malý rozlohou, ale zato obrovský svým historickým významem. Byl totiž místem, kde se nacházelo imigrační středisko pro přístav New York.

celý článek

 

New York - Federal Hall

New York - Federal Hall

V samém srdci nejrušnější finančnické čtvrti na světě známé jako Wall Street najdeme budovu Federall Hall, která měla v dějinách Ameriky poměrně významnou úlohu. Právě zde složil George Washington v roce 1789 první prezidentskou přísahu americkému lidu.

celý článek

 

New York - Fifth Avenue

New York - Fifth Avenue

Centrem newyorského Manhattanu prochází ulice Fifth Avenue (česky Pátá Avenue), která je považována za nejdražší obchodní zónu na světě. Již v minulosti byla symbolem bohatství a oblast kolem ní zase vyhledávanou milionářskou čtvrtí s honosnými rezidencemi.

celý článek

 

Chelsea - architektonická perla New Yorku

Chelsea - architektonická perla New Yorku

I v přelidněném Manhattanu je možné nalézt místa, kde se budete cítit, jako byste se vrátili zpět v čase. Jedním z takových míst je i městská čtvrť Chelsea, kde naleznete klid a mír v jednom z mnoha místních parků a můžete zavzpomínat na tzv. starý New York.

celý článek

 

Broadway – chlouba amerického divadelnictví

Broadway – chlouba amerického divadelnictví

Jednou z nejstarších avenue protínající New York je Broadway, která se proslavila zejména velkým počtem muzikálových a činoherních divadel. Vznikla v dobách, kdy se město ještě jmenovalo Nový Amsterodam, na místě bývalé indiánské stezky Wickquasgeck.

celý článek

 

Coney Island

Coney Island

V nejjižnější části newyorské čtvrti Brooklyn se rozkládá poloostrov Coney Island, který byl dříve ostrovem – odtud také jeho název. Proslul zejména díky legendárnímu zábavnímu parku, jehož popularita dosáhla vrcholu počátkem 20. století.

celý článek

 

Cloisters museum – na dosah středověku

Cloisters museum – na dosah středověku

Na vyvýšeném severním konci Manhattanu je v prostorách středověkého kláštera umístěno Cloisters Museum, které ukrývá díla středověkého umění. Samotný klášter se rozkládá v newyorském Fort Tryon Parku, ze kterého se lidem naskýtá skvělý výhled na klikatící se řeku Hudson.

celý článek

 

Milionářská sídla a celebrity, to je Long Island

Milionářská sídla a celebrity, to je Long Island

Jen co by kamenem dohodil se nedaleko Manhattanu v délce asi 200 km táhne ostrov Long Island, který je se svými 7 a půl miliony obyvatel nejlidnatějším ostrovem v celých Spojených státech amerických. S rozlohou 3 567 km² je pak také největším ostrovem kontinentálních států USA.

celý článek

 

The Villages – kde žijí zbohatlíci

The Villages – kde žijí zbohatlíci

Newyorské čtvrti Greenwich Village a East Village byly v minulosti rájem volnomyšlenkářů, umělců, básníků, spisovatelů, rebelů a bohémů. V současnosti jsou přitažlivé nejen pro turisty, ale také pro obyčejné Newyorčany, kteří obdivují zdejší pestrost možnosti vyžití.

celý článek

 

New York - Bronx Zoo

New York - Bronx Zoo

Častým cílem návštěvníků New Yorku, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od betonové džungle velkoměsta, se stává zoo v městské čtvrti Bronx. Právě zde si mohou lidé připadat jako v džungli opravdové a mají možnost pozorovat zvířata v jejich přirozeném prostředí.

celý článek

 

Chrysler Building - až do nebes…

Chrysler Building - až do nebes…

Opravdu nepřehlédnutelnou dominantou Manhattanu je mrakodrap Chrysler Building tyčící se do výšky 320 metrů. Jako první mrakodrap na světě tak překročil výšku slavné Eiffelovy věže a stal se odrazem slávy amerického automobilového průmyslu.

celý článek

 

Chinatown & Little Italy – trochu jiná Amerika

Chinatown & Little Italy – trochu jiná Amerika

New York je městem, kde se setkáte snad se všemi kulturami a národnostmi světa a s nimi spojenými tradicemi, zvyky i kuchyněmi. Díky jeho gigantické rozloze se do něj všechna tato obrovská pestrost, jež je dána značným přílivem imigrantů v minulosti, bez problémů vejde.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko