Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Státy, města, národní parky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „USA“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: USA.

Manhattan

Manhattan

Manhattan, ekonomické, administrativní i kulturní centrum New Yorku, je doslova městem mnoha tváří a pestrobarevnou směsicí různých národností i zájmových skupin. Snad právě proto si získá srdce každého, kdo ho alespoň jednou navštívil. Uvidíte, že ani vy nebudete výjimkou.

celý článek

 

New York – město mrakodrapů

New York – město mrakodrapů

Po mnoho desítek let se New York těšil z prvenství v pomyslném klání o nejvyšší budovu světa. Ačkoliv dnes jej překonala řada dalších měst po celém světě, mrakodrapy k němu dodnes neodmyslitelně patří a staly se jeho určitým symbolem.

celý článek

 

Haló, tady Houston...

Haló, tady Houston...

Tuhle větu si většina z nás dobře pamatuje z amerických filmů, především z oscarového „Apolla 13“. Tentokrát výjimečně nejde o pouhou filmovu fikci – v Houstonu skutečně mají středisko pro řízení vesmírných letů amerických raketoplánů. Vždyť se mu také přezdívá „Space City“ - Vesmírné město.

celý článek

 

Teskně hučí Niagára

Teskně hučí Niagára

Pokud by někdo napsal seznam celosvětově nejznámějších turistických atrakcí, zřejmě by mezi nimi nechyběly ani Niagarské vodopády (Niagara Falls). Jsou skutečně proslulé, a to přesto, že nejsou ani nejvyšší, ani nejširší, ba ani nejkrásnější (i když poslední bod je samozřejmě subjektivní).

celý článek

 

Chicago - větrné město

Chicago - větrné město

„Windy City“ se přezdívá severoamerickému Chicagu proto, že tu často fouká od Michiganského jezera. Právě na jeho břehu vyrostlo dnes třetí nejlidnatější město Spojených států amerických. V celé metropolitní oblasti Chicaga žije takřka deset miliónů obyvatel.

celý článek

 

Dalas - život „za babku“

Dalas - život „za babku“

Když se řekne Dallas, vybaví se většině z nás svého času slavný seriál o rodině ropných magnátů Ewingů. Město v americkém státě Texas se ale zapsalo do historie také jako místo úmrtí populárního prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Právě zde na něj byl 22. listopadu 1963 spáchán atentát...

celý článek

 

Boston - evropské velkoměsto ve Spojených státech

Boston - evropské velkoměsto ve Spojených státech

Americký Boston se údajně vymyká z amerického kontextu právě tím, že svou strukturou a atmosférou připomíná spíše evropská města, nejčastěji bývá přirovnáván k Londýnu. Každopádně patří k nejhezčím městům USA, i když tu stojí vedle historických budov moderní mrakodrapy, všechno tu sem tak nějak přirozeně zapadá...

celý článek

 

Atlanta - přistání na největším letišti světa

Atlanta - přistání na největším letišti světa

Americký jih i sever v jednom městě, taková je Atlanta, hlavní a největší město amerického státu Georgia a centrální město deváté největší metropolitní oblasti ve Spojených státech amerických. Kromě toho tu mají největší letiště na světě, sídlí zde nadnárodní společnost Coca-Cola i světová zpravodajská stanice CNN.

celý článek

 

Týden v New Yorku

Týden v New Yorku

Pobyt ve městě mrakodrapů závratných výšek, tisícovek žlutých taxíků a neustálého ruchu, houkajících sirén a přeplněných ulic jsme naplánovali na druhou polovinu dubna. V New Yorku, který ve stejných dnech přijel z Evropy pozdravit i papež, právě vypuklo slunečné jaro.

celý článek

 

Stone Mountain - výlet do Kamenné hory

Stone Mountain - výlet do Kamenné hory

Hledáte-li romantickou opuštěnou přírodu uprostřed divokých lesů, budete zklamáni. Pokud si ovšem chcete dopřát trochu zábavy a potěšit sebe i své děti, bude pro vás Stone Mountain Park tou ideální zastávkou na vaší cestě.

celý článek

 

Route 66 - hlavní třída Ameriky

Route 66 - hlavní třída Ameriky

K velké popularitě americké Route 66 určitě přispěla celá řada filmů, ve kterých se o ní mluvilo. V 60. letech dokonce běžel v USA stejnojmenný seriál, jakési road movie o dvou mladících a jejich sporťáku Corvette.

celý článek

 

Což takhle dát si Havaj?

Což takhle dát si Havaj?

Havaj se v českém jazyce stala synonymem pro pohodu a nicnedělání, zkrátka „mít Havaj“. Při vyslovení tohoto názvu si většina z nás představí moře, teplo, palmy a snědé domorodé krásky s květinami kolem krku.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko