Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Kalifornie - Morro Bay

Na jihu Kalifornie byl roku 1870 založen přímořský přístav Morro Bay, který měl sloužit jako centrum přepravy produktů z okolních dobytčích a mléčných farem. Dnes již tomuto účelu neslouží, hlavním průmyslovým odvětvím se stal turistický ruch.

Nábřeží Morro Bay je lemováno galeriemi, obchody a restauracemi lákajícími na lahodné a čerstvé dary moře. Najdete zde dokonce i akvárium. Morro Bay je také místem, odkud vyplouvají čluny se zájemci o pozorování velryb, výletní plavidla i obchodní rybářské lodě. Jakýmsi symbolem Morro Bay je kamenný pelikán situovaný vrcholku útesu. Od něj vede dolů k Embarcaderu schodiště vyřezané ze sekvojového dřeva. Bylo postaveno při příležitosti sta let od založení města. Na Embarcaderu je možné spatřit obrovskou šachovnici se sekvojovými figurkami vysokými až 84 centimetrů. Podívaná z vrcholku Black Hillu, kam se dostanete od parkoviště, tak rozhodně stojí za to.


Autor: Mike Baird

Výraznou dominantou celého zálivu je sopečná skála Morro Rock, která vypadá jako jakýsi hřib zvedající se z moře. Kupolovitá skála je vysoká 175 metrů a je jednou z devíti, jež se v této oblasti nacházejí. Jméno El Moro dostala v roce 1542 od Juana Rodrígueze Cabrilla, kterému připomínala maurský turban. V roce 1933 byla s pevninou spojena hrází. V letech 1880 až 1969 byla využívaná jako kamenolom, byl odtud odstřelen asi milion tun kamene, který byl dále využitý na výstavbu vlnolamu.

Již samo stoupání na skálu je zážitkem. První dřevěné schodiště vedoucí na vrchol Morro Rock vzniklo již v roce 1917, ale nemělo zábradlí a bylo značně nebezpečné. Současné kamenné schodiště se zábradlím nechala postavit správa parku v roce 1931. Bylo vybudováno velmi citlivě a místy vede přes poměrně exponovaná místa. Přímo na vrcholu skály je vyhlídková rampa, odkud je nádherný panoramatický výhled na hřeben Sierra Nevada i přilehlé údolí. V současnosti je Morro Rock vyhlášenou přírodní rezervací, která je hnízdištěm sokolů stěhovavých. U paty skály se nachází ještě Coleman Park, který si oblíbili zase rybáři.

- jap -

Předchozí články z USA:
San Francisco - Mission Dolores
Sacramento
Los Angeles - Chinatown
San Jose – srdce Silicon Valley
San Francisco - Fort Point

Článek byl zobrazen 3 850 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko