Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Stone Mountain - výlet do Kamenné hory

Hledáte-li romantickou opuštěnou přírodu uprostřed divokých lesů, budete zklamáni. Pokud si ovšem chcete dopřát trochu zábavy a potěšit sebe i své děti, bude pro vás Stone Mountain Park tou ideální zastávkou na vaší cestě.

Dnes je Stone Mountain Park doslova rodinným parkem, v němž se kloubí nádherné přírodní scenérie s americkou historií a s dětskými atrakcemi. Rodiny sem chodí nejen na výlety a za zábavou, ale i za poučením, odpočinkem či příjemným posezením s přáteli.

Stone Mountain Park byl založen v roce 1969 v oblasti, ve které se dávno předtím usadili přistěhovalci z Anglie, Irska, Německa a Skotska. S těžkými začátky těchto farmářů i s jejich každodenním životem se můžete v parku setkat dodnes. Typický venkovský kostelík, honosné domy plantážníků, malé farmy s přilehlými staveními či množství fotografií zachycující život prostých zemědělců, to vše neodmyslitelně patří k historii USA.

Svůj název získal Stone Mountain Park podle monumentální žulové hory, jež dominuje celému areálu. Z jejího vrcholu se vám naskytne nádherný výhled do okolí. Za jasného počasí je viditelnost až 80 km. Pokud se vám nechce absolvovat necelé dva kilometry dlouhý trek pěšky, můžete na vrchol vyjet lanovkou. Na druhou stranu, milovníkům přírody a pěší turistiky je k dispozici síť naučných stezek, které vás provedou rozkvetlými pláněmi a lesními cestami, na nichž můžete pozorovat ptactvo a při troše štěstí i potkat jelena, divokého zajíce či šedou lišku.

 

Provozovatelé parku však nezapomněli ani na ty nejmenší návštěvníky. Ti se mohou vydovádět v rámci dětských her a soutěží, pořádaných ve stromovém městečku, jež zde bylo speciálně pro tyto účely vybudováno. Trochu ponaučení, ale především zábavu a velký zážitek přináší v místním kinosále 4D představení, jehož čtvrtou dimenzi vytvářejí speciální efekty, které malé i velké diváky doslova vtáhnou do děje.

Velké jezero, obkopující Stone Mountain ze tří stran, je ideálním místem pro milovníky rybolovu. Celodenní rybářský průkaz můžete zakoupit za 15 USD u vchodu do parku, a pak už zbývá jen čekat u jezera na dobrý úlovek a pozorovat, jak kolesový parník v pravidelných intervalech brázdí jeho vody. Každý večer se park se svými návštěvníky rozloučí velkolepou lasershow. Světelné efekty trvají celou třičtvrtěhodinu a lasershow je tak údajně největší show tohoto druhu na světě.

Stone Mountain Park se nachází přibližně dvacet kilometrů na východ od Atlanty, hlavního města státu Georgia. Je otevřen po celý rok, ačkoliv jednotlivé atrakce v parku mají různé provozní doby, v závislosti na ročním období. Vstupné do parku ve výši 8 USD se platí pouze za auto, bez ohledu na počet cestujících. Poplatky za atrakce se účtují zvlášť, případně lze zakoupit celodenní pas za 22 USD (děti 3-11 let za 18 USD).

- red -

Další články, které mimo jiné na stránkách o USA najdete, jsou:
Route 66 - hlavní třída Ameriky
Grand Canyon
Což takhle dát si Havaj?
St. Augustine – vzpomínka na koloniální minulost
Aljaška - za kouzlem Severu

Článek byl zobrazen 6 424 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko