Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

San Diego - Sea World

Kalifornie by se stejně tak jako Florida mohla ucházet o titul „zábavního parku světa“, je totiž proslulá svými tematickými parky a atrakcemi. V San Diegu můžete například navštívit nejpopulárnější americký mořský park s názvem Sea World, který přináší vzdělání, výzkum, ale i zábavu.

Sea World se nachází u pobřeží na sever od centra San Diega. Je to něco mezi zoologickou zahradou, akváriem a obrovskou poutí. V tomto vyhlášeném zábavním parku máte možnost setkat se tváří v tvář s řadou mořských tvorů a strávit celý den ve společnosti obyvatel moře. Sea World byl otevřen v roce 1964 a v současné době zabírá 60 hektarů rekreačního parku s názvem Mission Bay. Stal se jedním z nejoblíbenějších zábavních parků ve Spojených státech amerických a ročně jej navštíví okolo 6 milionů turistů.


Autor: Chris A

Prohlídku Sea World je dobré začít pětiminutovou jízdou na 98 metrů vysoký sloup Skytower s panoramatickou vyhlídkou. Další skvělý rozhled se naskýtá z třicetimetrové Bayside Skyride v severozápadním rohu parku.

Hlavní atrakcí Sea Worldu je tak zvaná Shama Show, neboli vystoupení kosatek, které předčí vaše očekávání. Pohled na plující a do výše skákající kosatky je skutečně zážitkem. Jsou obrovské, a při tom neobyčejně elegantní. Velkými hvězdami jsou však také delfíni předvádějící nejrůznější akrobatické kousky. V Sea Worldu a zejména u vystoupení kosatek je třeba počítat s tím, že budete patrně po většinu času mokří.

Dalšími lákadly jsou také bazény se žraloky, vydrami, želvami a akvária s běluhami a kapustňáky. Návštěvníci zde mají jedinečnou příležitosti krmit kosatky, tuleně nebo si pohladit rejnoky a hvězdice. Pokud jste někdy toužili zaplavat si s delfíny, vidět Karibik s jeho písčitou pláží a exotickými ptáky, tak právě zde se vám naskýtá tato jedinečná možnost.

Děti budou nadšené hlavně z dobrodružného akvaparku Shamu´s Happy Harbor, jehož největší atrakcí je Journey to Atlantis. Právě tady si společně s nimi můžete užít 1,2 km dlouhou horskou dráhu nebo jen projet lodičkou bájnou zemi Atlantis. Jízda je ukončena pádem do vody z výšky 18 metrů. 

Sea World však neplní jen zábavnou, ale také záchrannou a vzdělávací funkci.  Zdejší pracovníci se věnují záchraně živočichů a jejich rehabilitaci. V průměru zde přijímají jedno nemocné či opuštěné zvíře denně. Park dále připravuje také záchranné programy.

- jap -

Předchozí články z USA:
Koloniální Santa Barbara
Los Angeles - J. Paul Getty Museum
Muzeum našlapaných aut na Floridě
Kennedy Space Center
New York - Guggenheimovo museum

Článek byl zobrazen 10 016 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko