Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

New York - Bronx Zoo

Častým cílem návštěvníků New Yorku, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od betonové džungle velkoměsta, se stává zoo v městské čtvrti Bronx. Právě zde si mohou lidé připadat jako v džungli opravdové a mají možnost pozorovat zvířata v jejich přirozeném prostředí.

Bronx Zoo je největší metropolitní zoo ve Spojených státech amerických, rozkládá se na ploše 107,2 hektarů na území přírodního parku. Podle magazínu Forbes je Bronx Zoo pátým nejlepším zoo na světě. Oficiální název je Bronx Zoo, ale často se setkáte ještě i se starším pojmenováním New York Zoological Park. Zoo spadá pod mateřskou organizaci Wildlife Conservation Society.

Bronx Zoo bylo otevřeno pro veřejnost 8. listopadu 1899, kdy zde bylo umístěno na 843 zvířat ve 22 výbězích. Dnes žije v zoo přes 5000 zvířat více jak 500 druhů, z nichž většina je zapsána na seznamu ohrožených druhů. Každý rok Bronx Zoo navštíví kolem 2 miliónů návštěvníků ze všech koutů světa.

Hlavní předností tohoto zoo je, že se snaží zvířatům navodit přirozené přírodní prostředí. Jejich výběhy tak nejsou obehnány pletivem a zvířata držena v klecích, ale fungují na volném prostranství, které je ohraničeno příkopy. Vznikly tak výběhy jako Himalayan Highland pro sněžné leopardy v roce 1986, nebo v roce 1999 zase Gorilla Forest pro 23 goril nížinných. Jejich výběh se rozkládá na ploše téměř 3 hektarů afrického deštného pralesa a zvířata si tak připadají jako doma. V tomto přirozeném prostředí je možné je také lépe pozorovat při běžných činnostech, stravování, rozmnožování apod. Také samotná zvířata se v takovém prostředí cítí mnohem lépe, neustále mají co prozkoumávat, kde se procházet a hrát si.

Dalšími zajímavými odděleními jsou například Jungle World (Svět džungle) či World of Darkness (Svět temnoty). V pavilonu Tyger Mountains jsou umístěni ohrožení sibiřští tygři. Také pro ně zde bylo vytvořeno prostředí připomínající část amurského údolí v Číně, díky němuž mohou návštěvníci pozorovat jejich přirozené chování. Při troše štěstí můžete vidět, jak tyto velké divoké kočky plavou pod vodou.

V motýlí zahradě Butterfly Garden uvidíte poletovat více jak tisícovku motýlů a motýlků nejrůznějších barev a velikostí. Jedním z nejpočetnějších druhů je monarcha stěhovavý – danaus plexippus.

V zoo si dnes můžete prohlédnout zvířecí obyvatele všech sedmi kontinentů světa. K vidění je toto opravdu hodně, proto byste si prohlídku měli naplánovat podle mapy a vyberte si to, co vás nejvíce zajímá. Po zoo nemusíte chodit pěšky, můžete využít místní kyvadlovou dopravu, safari vláček nebo visutou dráhu. Při projížďce po jednokolejné visuté trati Bengali Express máte možnost si prohlédnout oddělení zoo zvané Wild Asia (Divoká Asie). Její venkovní expozice zaujímají plochu o rozloze 16,5 hektarů. Jižně od zoo můžete navštívit ještě botanickou zahradu.

- jap -

Předchozí články z USA:
Chrysler Building - až do nebes…
Chinatown & Little Italy – trochu jiná Amerika
New York - City Hall a okolí

Článek byl zobrazen 8 458 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko