Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

USA na míru - za krásami Floridy a Miami

Dovolená na Floridě - kdo by po ní netoužil? Odpočívat na sluncem vyhřátých plážích, koupat se ve vlnách oceánu, dovádět v těch nejlepších zábavních parcích, objevovat krásy přírodních rezervací či navštívit slavná životem pulzující města. To vše si v tomto nejlidnatějším americkém státě můžete splnit. Vy ještě nemáte sbaleno?

Florida bývá díky svým příznivým klimatickým podmínkám často nazývána “Sunshine state“. Tento sluncem zalitý stát rozkládající se na stejnojmenném poloostrově na jihovýchodě Spojených států amerických, se stal doslova pojmem. Pojmem pro dokonalou dovolenou, na níž zažijete vše, o čem sníte. 

Miami Beach
Foto: Miami Beach

Váš pobyt na Floridě může začít třeba v Orlandu, v centrální části Floridy. Město vyniká pestrou nabídkou nejrůznějších zábavních parků, které lákají turisty z celého světa. Tím nejnavštěvovanějším je nepochybně Walt Disney World Resort, v němž se alespoň na chvíli vrátíte zpět do dětství. Jde o největší Disneyland na světě, jehož součástí jsou čtyři tematické parky, vodní parky, golfová hřiště, hotely a najdete zde i mnoho nákupních, stravovacích a dalších rekreačních možností. Za návštěvu rozhodně stojí jedinečný mořský svět Sea World, Universal Studios, park EPCOT, který je zasvěcen mezinárodním kulturám a technologickým inovacím či jezero Buena Vista.

Z Orlanda to není daleko do malebného pobřežního městečka s nádherným názvem Cocoa Beach. V něm je třeba strávit několik dní, aby si člověk dostatečně užil všeho, co nabízí. Relaxování na plážích omývaných průzračně čistým mořem se nikdy neomrzí. Nedaleko Cocoa Beach se nachází vesmírné středisko Kennedy Space Center na Mysu Canaveral, jehož návštěva rozhodně nesmí chybět v itineráři. V něm stojí za prohlídku řídící budova NASA i odpalovací rampa raketoplánů. Nachází se zde také originální přistávací modul z programu Apollo i raketoplán Atlantis, pro nějž byla po jeho odstavení vystavěna zvláštní expozice. Je možné si sáhnout na měsíční kámen a kdo má zájem, může si na vlastní kůži vyzkoušet start raketoplánu v trenažeru, který kosmonauti používají pro výcvik. Každý, kdo v dětství toužil po tom, stát se kosmonautem, bude z tohoto místa nadšen.

Mys Canaveral - Kennedy Space Center - start raketoplánu
Foto: Mys Canaveral - Kennedy Space Center - start raketoplánu

Po cestě z Kennedyho vesmírného střediska stojí za to zastavit ve městě Fort Lauderdale, kterému se také přezdívá “americké Benátky“, protože je protkáno systémem kanálů. Ty pravidelně brázdí vodní taxíky, které jsou levným dopravním prostředkem. Toto město nabízí pestrou škálu kulturních a společenských aktivit. Mnozí nevynechají prohlídku Muzea objevů a vědy nebo Muzea umění. Zdejší nádherné písečné pláže jsou dost vyhledávané, protože poskytují dokonalé podmínky nejen pro sladké nicnedělání ve stínu palem či chytání bronzu, ale také mnoho příležitostí pro vodní sporty. Fort Lauderdale však umožňuje i aktivní vyžití, promenády jako Atlantic Boulevard a Beach Promenade jsou jako stvořené pro jízdu na kolečkových bruslích či na kole. 

USA na míru - jak to celé funguje?

Další oblíbenou floridskou destinací je světoznámé Miami, velkoměsto překypující životem, která bývá často označováno jako “brána do Ameriky“. Miami je nejznámějším a také nejnavštěvovanějším městem celé Floridy. Po přistání na rozlehlém miamském mezinárodním letišti na vás okamžitě dýchne atmosféra metropole, v níž je cítit nespoutaná latinskoamerická energie. Právě blízkost Karibiku dosti ovlivňuje zdejší život. Hned na letišti vás také přivítá příznivé tropické klima  - v Miami je i v lednu průměrná teplota 19,6°C!

Miami Beach - Ocean Drive
Foto: Miami Beach - Ocean Drive

Dovolená v Miami nabízí rozmanité možnosti trávení volného času. Ze všeho nejdřív můžete vyrazit na Collins Avenue, která se táhne podél celé Miami Beach vyhlášené svými plážemi. Collins Avenue je poseta četnými hotely těch nejvěhlasnějších jmen a obchodů světových značek. Vydat se můžete také za krásami místních pláží lemujících pobřeží v délce několika set metrů, nebo se vnořit do víru velkoměsta. Skvělé místo pro odpočinek je například bělostná South Beach. 

Bylo by chybou nechat si uniknout možnost poznat miamský noční život. Centrem dění je například bulvár Ocean Drive, kde stojí nepřehlédnutelný a slavný dům Versace. Úplně novou tvář tohoto úžasného amerického města je možné poznat na Lincoln Road, jenž je obsypána drahými restauracemi, obchody a galeriemi. Při procházce ulicemi Miami se může stát, že potkáte nějakou celosvětově známou tvář a možná si odnesete i fotku se slavnou celebritou. Obdiv si zaslouží také unikátní čtvrť Deco District, která byla postavena ve stylu Art Deco. K vidění je v ní přes 800 budov a potěší tak zejména milovníky architektury.

Little Havana
Foto: Little Havana

Na Floridě nikomu nesmí uniknout návštěva národního parku Everglades. Zdejší rozlehlé plochy mokřadů jsou domovem pro aligátory a krokodýly, proto výlet do parku potěší především dobrodružné povahy. Jedinečným zážitkem je také návštěva místní aligátoří farmy. Krásy národního parku Everglades, který je od roku 1997 zapsán na seznam světového dědictví, je možné si prohlédnout z paluby tzv. airboats, neboli vznášedel. Celým územím parku protéká řeka Pahayokee, která je hluboká jen okolo 15 centimetrů, ale ohromující je především její šířka, která činí až 80 kilometrů.

Dovolenou na Floridě je dobré zakončit na vyhlášeném karibském ostrově Key West, který je nejjižnějším bodem kontinentálních Spojených států amerických. Je součástí souostroví Florida Keys a celé jeho území v podstatě pokrývá stejnojmenné město. V něm jistě neminete jeho hlavní tepnu, kterou je Duval Street, ani dům Ernesta Hemingwaye. Na Key West se ve velkém sjíždějí také nadšení potápěči, kteří se v okolních azurových vodách kochají rozmanitými druhy ryb, jež obývají nádherný korálový útes. Navečer se vydejte potěšit hladové žaludky do restaurace na molu Mallory Square. Během chutné večeře se můžete kochat dokonalým přírodním divadlem a sledovat okouzlující západ slunce, jaký nenabízí žádné jiné místo na zemi.

Miami Beach
Foto: Miami Beach

Svěřte se do našich rukou. Zážitky jsou to, co Vám nikdo nevezme! Pobyty v USA na míru, nejen na Floridě, organizuje USA na míru s.r.o.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 667 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko