Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Los Angeles - Museum of Tolerance

Jedním ze zajímavých losangeleských muzeí je Museum of Tolerance nacházející se v oblasti Beverly Hills. Je věnováno podpoře tolerance a porozumění mezi jednotlivými národy. Zaměřuje se na dějiny rasismu a předsudků v USA a také na evropský holocaust. Vše zkoumá jak v historickém, tak i v současném kontextu.

Prohlídka začíná v tzv. Tolerancenter, kde jsou návštěvníci pomocí interaktivních exponátů konfrontováni s rasismem a bigotností ve svém vlastním okolí. K vidění je zde také elektronická mapa s názvem „The Other America“, na které je vyznačeno více než 250 známých fungujících rasistických skupin ve Spojených státech amerických.  Na videostěně běží na 16 obrazovkách film přibližující boje za občanská práva v Americe v 60. letech minulého století. Interaktivní obrazovky se poté vyptávají návštěvníků na jejich osobní životopis a kladou jim otázky zaměřené na občanskou zodpovědnost a sociální spravedlnost.


Autor: Smart Destinations

Návštěvníci mají možnost v muzeu shlédnout dokument pojednávající o losangeleských rasových nepokojích, které ve městě vypukly v roce 1992 poté, co byl vynesen osvobozující rozsudek nad čtyřmi bělošskými policisty, kteří brutálně zbili černošského motoristu Rodneyho Kinga. K nejagresivnějším exponátům v Museu of Tolerance patří 4, 5 metru dlouhá Whisper Gallery, kde lidé ze všech stran poslouchají rasové a sexuální narážky.

Při vstupu do části věnované evropskému holocaustu dostane každý návštěvník podrobné informace a fotografii dítěte, jehož život tato epocha nějakým způsobem ovlivnila. Během prohlídky se dozvídáte stále více podrobností o životě dítěte a nakonec je vám odhalen i jeho osud. Stáváte se také svědky událostí, jež se odehrály v nacistickém Německu. Pomocí voskových figurín jsou zde přiblíženy významné události, jako například konference ve Wannsee, při které se vůdci třetí říše rozhodují o „konečném řešení židovské otázky“.

Rozhovory s vězni, kteří přežili koncentrační tábory, jsou součástí filmu „Hall of Testimony“. Vězni zde popisují své hrůzné zážitky, které jim už zůstaly v paměti navždy. K vidění jsou také památeční předměty z koncentračních táborů a původní dopisy Anny Frankové – židovské dívky, která si za 2. světové války během dvouletého skrývání před nacisty psala deník. Anne i se svou rodinou však byla nakonec vyzrazena a všichni putovali do koncentračního tábora Bergen-Belsen. Tam Anne nakonec zemřela na tyfus. Anne deník dostala ke svým třináctým narozeninám a zachycuje události jejího života od 12. června 1942 až do 1. srpna roku 1944.

Horní patra muzea jsou určena pro konání zvláštních výstav, filmových projekcí a přednášek. Nachází se zde rovněž multimediální vzdělávací středisko s interaktivními počítači, kde jsou k dispozici další informace vztahující se ke 2. světové válce. Některé z exponátů však nejsou vhodné pro děti do 10 let. Také slabší povahy by si návštěvu muzea měly rozmyslet.

- jap -

Předchozí články z USA:
Watts Towers
San Francisco - Wells Fargo History Museum
Orange County
Monterey - město sardinek
Los Angeles, Griffith Park – pokochejte se hvězdami

Článek byl zobrazen 3 073 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko