Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

USA: stát Kalifornie

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Kalifornie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Kalifornie.

Los Angeles - Chinatown

Los Angeles - Chinatown

V centru Los Angeles se nedaleko nejstarší části města zvané El Pueblo rozrostla čínská čtvrť Chinatown s nesčetnými asijskými krámky a restauracemi. Od svého vzniku v roce 1870 si stále uchovává tvář exotického světa, na hony vzdáleného od zbytku metropole. Mísí se zde několik asijských kultur, krátká zastávka tak určitě stojí za to.

celý článek

 

Los Angeles - Hollywood Bowl

Los Angeles - Hollywood Bowl

V kalifornském Los Angeles se uprostřed kopců Hollywood Hills krčí aréna známá jako Hollywood Bowl. Jde o přírodní amfiteátr, jehož akustika sice nepatří mezi nejlepší, zato atmosféra je zde naprosto jedinečná a bezkonkurenční.

celý článek

 

San Jose – srdce Silicon Valley

San Jose – srdce Silicon Valley

Ve střední části Kalifornie se na konci Sanfranciské zátoky rozkládá San Jose, které je jedním z mála původních koloniálních měst Ameriky. V současnosti je také třetím největším městem ve státě a co do počtu obyvatel předčí i San Francisco. Toto rušné a moderní středisko je považováno za kulturní a obchodní centrum oblasti.

celý článek

 

San Francisco - Fort Point

San Francisco - Fort Point

Na jižním úpatí snad nejslavnějšího mostu ve Spojených státech amerických – sanfranciského Golden Gate Bridge se nachází historická pevnost Fort Point. V roce 1861 ji vybudovala americká armáda, která měla za úkol střežit Sanfranciskou zátoku před vojenským útokem a také bránit lodě naložené zlatem z kalifornských dolů.

celý článek

 

San Francisco - Castro Street and The Castro Theater

San Francisco - Castro Street and The Castro Theater

Sanfranciská ulice Castro Street je známá jako centrum místní komunity gayů a lesbiček. Každoročně se právě zde koná slavnost „Gay Pride“, na kterou se do této městské čtvrti sjede více než půl milionu návštěvníků, aby se zúčastnili této divoké a nikým neomezované pouliční párty.

celý článek

 

Sierra Nevada – Zasněžené hory

Sierra Nevada – Zasněžené hory

Na východě Kalifornie se zvedá hustě zalesněné pohoří Sierra Nevada, které se vypíná do výšky až 4270 metrů nad mořem a ukrývá mnohé z nejpůsobivějších skalních štítů Spojených států amerických. Jde o jednu z nejoblíbenějších rekreačních lokalit v Kalifornii, která je chráněná v podobě několika nádherných parků.

celý článek

 

Yosemitský národní park

Yosemitský národní park

Yosemitský národní park rozkládající se na území centrální Kalifornie byl založen v roce 1890 a je tak třetím nejstarším parkem na území Spojených států amerických. Zaujímá území o rozloze 3080 km2 a v současné době patří mezi nejnavštěvovanější místa v zemi.

celý článek

 

Venice – americké Benátky

Venice – americké Benátky

Městečko Venice ležící na okraji Los Angeles založil v roce 1900 tabákový magnát Abbot Kinney jako americkou obdobu italských Benátek. Chtěl tím podnítit kulturní znovuzrození jižní Kalifornie. Vybudoval zde dokonce síť kanálů a dovezl gondoly i s gondoliéry.

celý článek

 

San Diego - Sea World

San Diego - Sea World

Kalifornie by se stejně tak jako Florida mohla ucházet o titul „zábavního parku světa“, je totiž proslulá svými tematickými parky a atrakcemi. V San Diegu můžete například navštívit nejpopulárnější americký mořský park s názvem Sea World, který přináší vzdělání, výzkum, ale i zábavu.

celý článek

 

Koloniální Santa Barbara

Koloniální Santa Barbara

V jižní Kalifornii se v oblasti známé jako Americká riviéra rozkládá město Santa Barbara, na kterém je na první pohled patrné španělské dědictví. Jako jedno z mála amerických měst je starší než 200 let a oplývá jedinečnou koloniální atmosférou. Zdejší domky jsou postaveny v typickém santabarbarském slohu, který je napodobován po celých Spojených státech.

celý článek

 

Los Angeles - J. Paul Getty Museum

Los Angeles - J. Paul Getty Museum

Jedním z nejlepších muzeí, na která můžete narazit v Los Angeles, je J. Paul Getty Museum. Otevřeno bylo sice poměrně nedávno, v roce 1997, ale už za tak krátkou dobu se mu podařilo vydobýt si přední fyzickou i kulturní pozici.

celý článek

 

Alcatraz - skála v sanfranciské zátoce

Alcatraz - skála v sanfranciské zátoce

Je jen málo ostrovů, o kterých by bylo natočeno tolik filmů. A to i přesto, že je nevelký a neoslňuje rozsahem svých přírodních krás. Řeč je o ostrově Alcatraz, jenž se stal nechvalně proslulý kvůli svému vězeňskému zařízení.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko