Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

USA: stát Kalifornie

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Kalifornie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Kalifornie.

Watts Towers

Watts Towers

Asi 10 mil jižně od centra Los Angeles se rozkládá poměrně chudá černošská čtvrť South Central LA, kde se tyčí věže Watts Towers, které jsou považovány za mistrovské dílo lidového umění. Po dlouhých 33 let je budoval italský rodák a umělec Simon Rodia žijící v letech 1879 – 1965.

celý článek

 

San Francisco - Wells Fargo History Museum

San Francisco - Wells Fargo History Museum

Jedním z velmi zajímavých muzeí, na která můžete narazit během procházky ulicemi kalifornského San Francisca, je Wells Fargo History Museum. To pojednává o historii nejvýznamnější bankovní a dopravní společnosti na americkém Západě – Wells Fargo & Co.

celý článek

 

Orange County

Orange County

Orange County je sice malý, ale ekonomicky velmi rozvinutý okres ve státě Kalifornie ve Spojených státech amerických. Toto vyprahlé, prosluněné území bývalo v minulosti poseto pomerančovníkovými sady a farmami. Odtud také pochází jeho název.

celý článek

 

Monterey – město sardinek

Monterey – město sardinek

Zhruba v polovině kalifornského tichomořského pobřeží leží na okraji zálivu Monterey Bay malé rybářské městečko Monterey. Právě zde v roce 1602 přistál španělský objevitel Sebastián Vizcaíno a pojmenoval zátoku po svém mecenáši, hraběti z Monterrey. Posádka lodě se zde usadila a začala budovat vesnici.

celý článek

 

Los Angeles, Griffith Park – pokochejte se hvězdami

Los Angeles, Griffith Park – pokochejte se hvězdami

Pokud si budete chtít při návštěvě kalifornského Los Angeles na chvíli odpočinout od ruchu velkoměsta, vydejte se do Griffith Parku, který se rozkládá na 1600 hektarech členitých kopců a zalesněných údolí severně od centra města. Můžete se zde pokochat památkami, rozložit si piknik nebo se projet na koni, záleží jen na vás, jaký typ odpočinku upřednostňujete.

celý článek

 

Beverly Hills – město bohatých

Beverly Hills – město bohatých

V západní části Los Angeles se rozkládá čtvrť Beverly Hills, jejímiž obyvateli jsou převážně filmové hvězdy a nejrůznější celebrity. Můžete zde proto okukovat milionářské vilky, před nimiž parkují nejdražší modely aut a které mají v zahradě bazén o velikosti půlky fotbalového hřiště. Beverly Hills je považováno za samostatné město mající vlastní zákony a předpisy.

celý článek

 

Disneyland – splněný dětský sen

Disneyland – splněný dětský sen

Asi hodinu jízdy autem na jih od Los Angeles se ve městě Anaheim rozkládá jeden z nejnavštěvovanějších zábavních parků nejen v Kalifornii, ale v celých Spojených státech amerických. Disneyland byl otevřen v červenci roku 1955 a je dokonalým iluzivním světem, který se však dětským návštěvníkům zdá být velmi reálný.

celý článek

 

Oakland

Oakland

Ve státě Kalifornie se v okrese Alameda rozkládá město Oakland, které bylo v minulosti malým předměstím San Francisca. V samostatné město se rozvinulo v době, kdy se stalo konečnou stanicí transkontinentální železnice za západním pobřeží Spojených států amerických.

celý článek

 

San Diego County

San Diego County

Na jihu Kalifornie se na ploše 10 tisíc kilometrů čtverečních rozprostírá kraj San Diego County, pro který jsou charakteristické skalnaté útesy, písečné pláže, pobřežní mokřady a ve vnitrozemí hornatá otevřená krajina. Nejdůležitějším a největším městem je San Diego rozkládající se nedaleko hranic s Mexikem.

celý článek

 

Kalifornie - Morro Bay

Kalifornie - Morro Bay

Na jihu Kalifornie byl roku 1870 založen přímořský přístav Morro Bay, který měl sloužit jako centrum přepravy produktů z okolních dobytčích a mléčných farem. Dnes již tomuto účelu neslouží, hlavním průmyslovým odvětvím se stal turistický ruch.

celý článek

 

San Francisco - Mission Dolores

San Francisco - Mission Dolores

Nejstarší stavbou v kalifornském San Franciscu je Mission Dolores z roku 1791, která je ztělesněním španělských náboženských koloniálních kořenů. Misii, jejíž oficiální název zní Missin of San Francisco de Asis, založil otec Junípero Serra. Do dnešních dní se jí podařilo dochovat v neporušeném stavu.

celý článek

 

Sacramento

Sacramento

V severní Kalifornii se rozkládá město Sacramento, které je od 1. ledna roku 1855 hlavním městem státu a se svým půl milionem obyvatel je také sedmým největším městem v zemi. Je kulturním a ekonomickým centrem oblasti, sídlí zde úřady i slavný kalifornský guvernér, kterým je někdejší hollywoodský herec Arnold Schwarzenegger.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko