Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

USA: Aljaška

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Aljaška“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Aljaška.

Anchorage – velkoměsto v srdci Aljašky

Anchorage – velkoměsto v srdci Aljašky

Stoleté výročí svého založení slaví letos město Anchorage, které je se svými přibližně 300 tisíci obyvateli největším městem Aljašky. Přestože tedy nemůže nabídnout žádné historické památky, ani bohatou historii, je velkým turistickým lákadlem. Může za to jeho poloha uprostřed aljašské divočiny i fakt, že bývá dějištěm mnoha sportovních soutěží a festivalů.

celý článek

 

Aljaška – Velká země

Aljaška – Velká země

Aljaška je největším a nejsevernějším státem Spojených států amerických a zároveň jedním z nejméně obydlených. Nacházejí se zde největší pevninské ledovce i nejvyšší hora Severní Ameriky. Je místem nevyzpytatelné, kruté, ale přitom nádherné a nedotčené přírody, proto láká k návštěvě dobrodruhy z celého světa, kteří chtějí vyzkoušet hranice svých možností.

celý článek

 

NP Kenai - severská divočina (téměř) na dosah

NP Kenai - severská divočina (téměř) na dosah

Na jižním pobřeží Aljašky, jihozápadně od Anchorage, leží poloostrov Kenai. Velká část poloostrova je chráněným územím, reprezentovaným především Kenai National Wildlife Refuge a Kenai Fjords National Park. Obě dvě patří díky své poměrně dobré dopravní dostupnosti a blízkosti města Anchorage k nejnavštěvovanějším na Aljašce.

celý článek

 

Aljaška - Za kouzlem Severu

Aljaška - Za kouzlem Severu

Krásná příroda, dobrodružství, vlci, medvědi, zlatokopové... něco podobného se mnoha lidem nejspíše vybaví, jakmile uslyší slovo Aljaška. Toto kdysi ruské území je nejsevernějším státem USA, přičemž od ostatních států jej dělí celá Kanada.

celý článek

 

Ledová královna Mount McKinley

Ledová královna Mount McKinley

Na severu severoamerického kontinentu se v Aljašských horách ukrývá obrovský horský masív Mount McKinley tvořený sněžnou masou. Se svou výškou 6194 metrů nad mořem je nejvyšším vrcholem Severní Ameriky a přitahuje horolezce ze všech koutů světa.

celý článek

 
 
 

Kontextová reklama.

  • Zájezdy do USA a Kanady s CK SIMON-TOURIST

    Velký okruh po západu USA - parky Yellowstone, Yosemitský, Canyonland, Sequoia, Arches, Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Death Valley, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Salt Lake City a další. Zájezd je vhodný i pro aktivní seniory. Plavby po Karibiku s českým delegátem po celou dobu zájezdu.
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v USA

Levné ubytování v USA online a rychle.

Zájezdy USA

Vyberte si z nabídky zájezdů do USA od CK Go2.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na USA.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Ameriky. Najdete zde informace o jednotlivých státech, městech, národních parcích a dalších zajímavostech. Určitě si vyberete ze široké nabídky poznávacích zájezdů do New Yorku a na Floridu. Tipy na akční letenky.


Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko